Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kíméletlen kiállítás nyílik Miskolcon a pszichiátria világáról

| 2018. 09. 10. | 11:15:00
Tetszőleges összeg a belépőjegy.
Kíméletlen kiállítás nyílik Miskolcon a pszichiátria világáról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi a kapcsolat az egyre fenyegetőbb terrorizmus és a pszichiátria között? Kik és hogyan fejlesztették ki a ma már embertelennek tartott pszichiátriai agyműtéteket és sokk-kezeléseket? Hogyan rombolta le a pszichiátriai befolyás számos világhírű művész életét és karrierjét? Hogyan jutottunk odáig, hogy világszerte mintegy 20 millió gyermekkel szedetnek függőséget okozó pszichiátriai szereket? Hogyan sértik az emberi jogokat a ma is nagy számban alkalmazott pszichiátriai kényszer beszállítások?

Ezekre és számos más kérdésre kaphat választ, aki végignézi ezt az egyedülálló és lenyűgözően érdekes vándorkiállítást. A tárlat részét képező dokumentumfilmek több mint 160 emberrel – köztük professzorokkal, orvosokkal, szakértőkkel, valamint áldozatokkal – készített interjúkat, ritkán látható dokumentumfelvételeket mutatnak be, valamint számos más olyan adatot, amelyek a nagyközönség számára másutt nem hozzáférhetőek.

A vándorkiállítás több mint 40 évnyi, a pszichiátriai visszaélések terén végzett feltáró munka egyedülálló eredményét mutatja be, amely az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért munkájának eredményeképpen született meg.

A kiállítás anyagainak, dokumentumainak egy jelentős része e kiállításon kívül másutt nem tekinthető meg.

A téma bár nem vidám, sokkal alapvetőbben érinti a saját és családunk, barátaink, társadalmunk életét, mint az elsőre látszik.

A Pszichiátria: Segítség vagy megtévesztés? című kiállítás az elmúlt években Európa számos országában mutatkozott be nagy sikerrel, most pedig Miskolcon rendezik meg az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány és a Miskolci Életjobbítók szervezésében, hogy a döntéshozók és a nagyközönség figyelmét felhívja mindazokra, a pszichiátria területén fennálló emberi jogi problémákra, amelyek megoldást sürgetnek.

Kiállításmegnyitó: szeptember 11., Miskolc, Kazinczy Ferenc utca 4/a
A tárlat okotóber 9-ig látható.
Facebook-esemény ITT

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés