Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Komplex felújítás vár a Tiszavasvári úti felüljáróra

| 2018. 09. 23. | 15:00:00
Egyelőre nincs pénz a nyíregyházi beruházásra.
Komplex felújítás vár a Tiszavasvári úti felüljáróra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a 36-os számú főút Nyíregyháza–Záhony vasútvonal feletti híd legutóbbi, a jogszabályi előírások szerint még 2017-ben elrendelt fő- és célvizsgálata alapján készült részletes szakértői dokumentáció szerint a műtárgy teljes körű felújításra szorul – olvasható a város honlapján szeptember 22-én.

A munkálatok elkezdéséig forgalomkorlátozásra van szükség, azonban a forgalom 2x2 szűkített sávon továbbra is haladhat.

A szakemberek a korlátozás tervezésekor figyelembe vették a helyi adottságokat, a közlekedők érdekeit és a forgalomnagyságot.

A hídszerkezet felújításáig a belső forgalmi sávok szélessége 3,5 méterről 2,75 méterre, míg a külső forgalmi sávok szélessége 3,5 méterről 3 méterre változik. A keskenyebb forgalmi sávok alkalmazása Nyugat-Európában bevett és Magyarországon sem ismeretlen gyakorlat. A tartószerkezet belső részei megfelelő állapotban vannak, így a bevezetett korlátozásokkal együtt a híd biztonságosan használható.

Teljes körűen talán 2019-re

Amennyiben a beruházás forrásai is biztosítottá válnak a központi költségvetési vagy európai uniós forrásokból, úgy a felújítási munka is elkezdődhet. A felújítás során teljesen megújul a szerkezet, a pályalemez, a burkolat és a szigetelés. A csatlakozó útszakaszok távlati terveivel összhangban szélesítés is szükséges azért, hogy a gyalogosok és kerékpárosok is biztonságosan használhassák majd a hidat. A projekt előkészítése kapcsán a tervezési versenyeztetési dokumentáció összeállítása folyamatban van. Ezt követően a végleges és átfogó kiviteli terv elkészítése, az építési engedély megszerzése 2019 tavaszára várható, aztán indulhat el a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás, a tényleges munkák optimális esetben így jövő nyár előtt indulhatnak el és 2019 őszén fejeződhetnek be.

A komplex felújítási munkák elvégzéséig a közlekedők türelmét és megértését kérjik, a társaság azon dolgozik, hogy a szükséges beruházást a lehető leghamarabb elvégezhesse.

Addig is a szakemberek kiemelt figyelemmel kísérik annak állapotát, melyről naprakész információkkal rendelkeznek, így a szükséges üzemeltetési és karbantartási munkákat haladéktalanul elvégezik a felüljárón a felújítási munkák megkezdéséig, hogy a közlekedők a felüljárót 2x2 sávon, biztonságosan használhassák – írta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztálya.

Az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a felüljáró mindkét oldalán gördülékenyebb lehessen a forgalom. Ennek egyik része már megvalósult, tavaly év vége óta gyorsabb és biztonságosabb lett a forgalom a Mező–Bethlen utcai kereszteződésben az átépítéssel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés