Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már tervezik az állomás akadálymentesítését Nyíregyházán

| 2018. 09. 25. | 18:05:00
Örültünk az aluljárónak, de...
Már tervezik az állomás akadálymentesítését Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A televonat  apropóján több olvasónk is fogalmazott meg olyan véleményt, kérdést, mely közérdeklődésre tarthat számot, így a válaszokat itt is közöljük.

[Beillesztett cikk: Svájci kényelemben utazhatnak Nyíregyházáról]

Mikor teszik akadálymentessé a nyíregyházi vasútállomást? Mert most kerekesszékkel, babakocsival nagyon körülményes a használata - vetette fel egyik olvasónk.

Mint arra bizonyára sokan emlékeznek, a nyíregyházi vasútállomást az ezredfordulón újították fel, már akkor téma volt, hogy szükség lenne az akadálymentesítésére, de azóta sem történt meg. Az aluljárókba csak lépcsőn lehet le- és feljutni, ami azt jelenti, ha egy kerekesszékes utazni akar, csak az első vágányról induló vagy oda érkező szerelvénnyel teheti meg.

[Beillesztett cikk: Kutyák közt is van kivétel a televonaton]

A felvetésra a MÁV MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától az alábbi választ kaptuk:

A nyíregyházi állomás akadálymentesítésére a tervezett intermodális csomópont nyújthat megoldást. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. június 28-án írta alá a nyertes pályázóval a tervezési szerződést, ez alapján a feladat engedélyes szintű tervdokumentáció készítése, szükséges hatósági engedélyek megszerzése, valamint kiviteli szintű tendertervek készítése.

Hozzátették:

A szerződés műszaki tartalma szerint a közlekedési infrastruktúrák egy helyre kerülnek, a kibővített felvételi épületben – a meglévő funkciókon kívül – postahivatalt alakítanak ki, ezen kívül 200 gépjármű elhelyezésére alkalmas mélygarázs és B+R (bike and ride, vagyis biciklizz és vonatozz - a szerk.) parkolók is épülnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés