Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milliárdokkal adnának új lökést a szabolcsi turizmusnak

| 2018. 09. 12. | 20:25:00
A terv 20 települést érintene a megyében.
Milliárdokkal adnának új lökést a szabolcsi turizmusnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Október elsejétől 6 hónap áll rendelkezésre előkészíteni azt az uniós forrásból megvalósítandó turisztikai programot, amely 17 egyházi, 1 kulturális, 1 természeti örökségi helyszín fejlesztése mellett 4 településen közgyűjteményi kiállításokat, másik három városban média- és marketing centrumokat hozna létre. A magyar-román közös projektet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat vezeti, az első körben jövő áprilisig el kell készülni a műszaki tervezéssel, a megvalósíthatósági és hatásvizsgálatokkal, amire 348 ezer euró áll rendelkezésre – derül ki megyei önkormányzat szeptember 12-i közléséből.

A vendégéjszakák növelését célzó beruházás kiegészítené és még vonzóbbá tenné a már meglévő tematikus utakat, turisztikai attrakciókat a térségben.

A tervek szerint Ajak, Aranyosapáti, Csegöld, Eperjeske, Fényeslitke, Gávavencsellő, Kisvárda, Kállósemjén, Mátészalka, Nagyar, Nagykálló, Nyírbogát, Nyíribrony, Nyírtass, Székely és Tarpa településeken az egyházi értékeket erősítenék, Nyírbátorban kulturális örökségi helyszínre költenének, míg Baktalórántháza, Érpatak, Nyíregyháza és Szatmárnémeti közgyűjteményi, interaktív kiállítási helyszínként jönne szóba. Nagykállóban a természeti értékek kapcsán fejlesztenének, Fehérgyarmat, Kisvárda és Mátészalka média- és marketing centrumok kapcsán jön számításba.

A teljes program megvalósítására összesen 13,8 millió eurót (4,4 milliárd forint) fordíthatnának a határ innenős és túlsó oldalán 5 százalékos önrész mellett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés