Hirdetés

Nyíregyházi menü: Tirpák Fesztivál, bulival fűszerezve

| 2018. 09. 17. | 18:57:00
Lesz minden, mi szem-szájnak ingere.
Nyíregyházi menü: Tirpák Fesztivál, bulival fűszerezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tirpák Fesztiválra hangol Nyíregyháza. Szeptember 22-én, szombaton a Kossuth téren a „szakma”, vasárnap pedig az amatőr főzőcsapatok mutathatják be főzőtudományukat a nyíregyháziaknak, így a fesztivál látogatói a hétvégén több tucat ételt kóstolhatnak végig.

A standok terítékein többek között a kőttes kalácsot, az almás rétest, a szilvás párnácskát is megtalálhatják majd de asztalra kerül a csokis-almás óriáspalacsinta is. Szombaton a Népi ízek találkozójával veszi kezdetét a rendezvény, délelőtt 10 órakor. Nyíregyháza testvérvárosainak delegációi is képviseltetik magukat a fesztiválon, akik nemcsak városuk, régiójuk turisztikai kínálatával, hanem hagyományos népi ételeikkel és kulturális kínálatukkal is szeretnék megismertetni a nagyérdeműt. Szatmárnémeti, a Széri Kukurók néptáncegyüttessel érkezik és a közelgő színházi fesztivál programkínálatát mutatja be. Eperjesről, Rzeszówból, Bielsko Bialából és Ivano Frankivszkból egyaránt érkeznek főzőcsapatok a Fesztiválra.

A finom ételek mellett a zene és tánc sem maradhat el.

11 órakor fellép az Igrice Néptáncegyüttes, 15.30-kor a 4 for Dance, 17.30-kor a Folkfusion Band & Lifestyle, este fél 8-tól pedig élő koncertet ad az Irigy Hónaljmirigy.

A Tirpák Fesztivált szeptember 23-án, vasárnap a III. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság egészíti ki. Civil szervezetek, munkahelyi közösségek sürögnek-forognak majd fakanállal a kezükben és több ezer ételt készítenek el a nap folyamán. Délután fél háromkor fellép a Szabolcs Néptáncegyüttes, a napot pedig négy órakor a Ham Ko Ham élő koncertje zárja.

A Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma már harmadik éve segít a városlakók programjainak színessé tételében. A Nyíregyháza Város tortája, a szilváslepény és a kenyérlángos után most egy tirpák édességgel mutatják be szakértelmüket és látják vendégül a nyíregyháziakat. Kollonay István és Strankula Katalin mestercukrászok irányításával 3 nap alatt közel 60 cukrász tanuló segítségével készítik el a nyíregyházi városlakók vendéglátására szánt édességet. A tanulók és mestereik 750 tojást, 20 kg lisztet, 20 kg vanília krémet, 50 kg almát, 20 kg diót használnak fel a 3 nap alatt. Az édesség kiosztásában 30 vendéglátás-szervező tanuló fog segédkezni a Kossuth téren 2018. szeptember 23-án (vasárnap) 11:30-kor.

Hirdetés