Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénzért verte az apját. Meg 5 évért

| 2018. 09. 20. | 18:19:00
Nyíregyházán gyorsan ítélet született.
Pénzért verte az apját. Meg 5 évért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A megállapított tényállás szerint a vádlott – mivel munkahelyét elvesztette – 2016 augusztusában hazaköltözött a 75 éves édesapjához. Italozó életmódot folytatott, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, gyakran követelt pénzt italra a hallássérült, idős férfitól.

A vádlott március 12-én este is bántalmazta édesapját, aki a szomszédban lakó sógornőjéhez menekült. Innen mentővel szállították kórházba. 

Három nap múlva a kocsmából hazatérő ittas férfi felébresztette az alvó sértettet, és még több pénzt követelt tőle. Ököllel megütötte az ágyon fekvő apját, majd az ágyról a padlóra húzta, megrúgta. A sértett a bántalmazás hatására összesen 5 300 forintot adott a fiának. Ezután azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem találja otthon, amikor hazamegy, meg fogja őt ölni. Az idős férfi fia távozása után a szomszédoktól kért segítséget. Fia bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A vádlott a bírósági eljárás során lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, és a bűncselekmény elkövetését beismerte, melyet a bíróság – az új büntetőeljárási törvény szabályai alapján –  elfogadott. Emiatt további bizonyítás lefolytatására nem volt szükség, a bíróság ítéletet hozott az ügyben.

A Nyíregyházi Járásbíróság szeptember 20-án rablás bűntette és más bűncselekmények miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte N. J. Sz. vádlottat. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés