Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokmilliós ajándékot adott a LEGO a gyerekeknek

| 2018. 09. 13. | 17:07:00
Nyíregyházi ovi a szerencsés
Sokmilliós ajándékot adott a LEGO a gyerekeknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézménye sikeres pályázatot nyújtott be a LEGO-hoz, melynek keretében felújítják az óvoda melletti sportpályát.  Gumiborítást kap a terület, így a gyerekek biztonságosabban játszhatnak majd a pályán, amely mozgásfejlesztésre kitűnő helyszín lesz-írja  a nyiregyhaza.hu.

Bajnay Kornél Miklós önkormányzati képviselő elmondta: Nyíregyháza és az intézményei gyönyörűen fejlődnek. Ennek remek példája, hogy Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézménye sikeresen pályázott a LEGO programjára, így segítették, hogy a borbányai gyerekek körülményei javuljanak. Először az iskola kapott sószobát, majd az óvoda bővül egy sportlétesítménnyel.

A pályázat 4 millió forintból valósul meg. A játékgyár dolgozói csütörtökön önkéntesként érkeztek az óvodához, így volt, aki a gyerekekkel játszott sorversenyt, de volt olyan is, aki a betonkerítést festette a Művészeti Szakgimnázium diákjainak tervei alapján.

Szabó Mónika, a Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézmény vezetője hozzátette: A LEGO minden évben pályázatot ír ki különböző intézmények számára, kreatív ötlettel kell jelentkezni. Idén a mi intézményünk lett a szerencsés. 4 millió forintot kaptunk arra, hogy a sportpályát felújítsuk, ami majd ütésmentes burkolatot kap, illetve a területet körülölelő betonfalakat lefessék, az anyagot szintén támogatásként kaptuk. Nagyon fontos ez számunkra, mivel Porkolábné komplex prevenciós programmal működünk, így nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek mozgásfejlesztésére.

A felújítási munkálatok a jövő héten készülnek el, de a gyerekek már most kipróbálták a pályát, hiszen sportnapot rendeztek nekik. Legózhattak, festhettek, és még ugrálóvárban is szórakozhattak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés