Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcsiak gyűjtik az ukrajnai szemetet

| 2018. 09. 06. | 18:55:00
Persze, mert ide hozza át a Tisza.
Szabolcsiak gyűjtik az ukrajnai szemetet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokszor egészen elborzasztó képsorokat látni a Felső-Tiszán hömpölygő szemétről,  PET palackokról. Évről-évre folyik a szélmalomharc, sajnos, a szemét folyamatosan újratermelődik - és érkezik a határ túloldaláról, Kárpátaljáról.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság közleménye szerint „az ukrajnai eredetű kommunális hulladékszennyezés felszámolásának érdekében szükségessé vált az eszközhasználat és a technológiák elsajátítása, az éles helyzetekben a beavatkozáshoz szükséges technológiák hatékony kiválasztása”.

Ennek érdekében az Országos Vízügyi Főigazgatóság a területileg illetékes Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság bevonásával gyakorlatot szervez.

A gyakorlat célja, hogy a különböző védekezési feladatok végrehajtását a résztvevők a mostani kisvizes helyzetben begyakorolják, az eszközök működését megismerjék, a rendelkezésre álló eszközökkel és logisztikai háttérrel hatékony védekezést tudjanak végrehajtani.

Pénteken délelőtt Vásárosnaménynál a szakemberek megállítják a víz felszínén úszó, érkező hulladékot, hogy eltávolíthassák. A munkálatokat mederelzárással, több fajta merülőfallal, sanol hurkával és háló alkalmazásával végzik.

Azoknak, akik épp a környéken járnak, bizonyára szokatlan látványban lesz részük.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés