Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 60 millió forintból fejlesztik az Apáczait

| 2018. 09. 19. | 15:08:00
A nyíregyházi iskola felújítása októberben lesz kész.
Több mint 60 millió forintból fejlesztik az Apáczait
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már megújult a tornaterem, a hozzá kapcsolódó öltözők és folyosó, ezen kívül teljesen új légtechnikai rendszer lett beszerelve és korszerűsítették a fűtést. A teljes beruházás októberre készül el – tudatta a város szeptember 19-én.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ támogatásával közel 25 millió forintból új légtechnikai rendszert kapott az Apáczai Csere János Általános Iskola, így a tornaterembe teljesen csíramentes levegőben mozoghatnak a gyerekek, illetve az épület „B” szárnyában lecserélték a régi radiátorokat.

36 millió forintos TAO-s forrásból a tornatermet, a hozzá kapcsolódó folyosót és öltözőket korszerűsítették.

A tornaterem sportpadlót kapott, itt felfestették a sportágnak megfelelő vonalakat, digitális eredménykijelzőt szereltek fel és hamarosan érkeznek a plexi mozgatható kosárlabda palánkok és térelválasztó. A fejlesztésre már nagy szüksége volt az intézménynek, ami a nyár folyamán kezdődött.

Óriási számú gyermek használja a termet és 90-es évek közepétől nem kapott nagyobb felújítást.

Műgyanta volt a burkolata, mely az ízületekre is káros, az elkopások után már a vonalak sem látszódtak és elkopott a műgyanta is. Először van egy egészségügyi vonatkozása és a mindennapos testneveléshez kapcsolódóan egy sport oldala, hiszen négy osztály van évfolyamonként az intézményben, mely összesen 32 osztályt jelent.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés