Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a felújított nyíregyházi fiókkönyvtárat

| 2018. 10. 31. | 16:18:00
Tizenhétmillió forintot költöttek rá.
Átadták a felújított nyíregyházi fiókkönyvtárat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár közel 120 millió forintot nyert tanulást segítő infrastrukturális fejlesztésre, melyből több mint 17 millió forintot fordítottak a Vécsey utcai fiókkönyvtár felújítására – önerővel együtt – Nyíregyháza Megyei Jogú Város jóvoltából.

Ünnepi műsor keretében adták át a fiókkönyvtárat, a fejlesztés fő célja, hogy minél többen olvassanak ideális környezetben, erősítsék a könyvtár, mint tudásbázis szerepét a nem formális és informális tanulásban.

Ulrich Attila Nyíregyháza alpolgármestere elmondta, hogy fontos a következő generációt megtanítani az olvasás szeretetére.

Az épület energetikai korszerűsítésen esett át, valamint a bútorokat is kicserélték, megújult repertoárral várják a könyvek szerelmeseit. A Vécsey utcai fiókkönyvtárban folytatódnak a Szöszmötölő foglalkozások, az első november 9-én, a Márton-napi népszokásokra épül majd. November 16-án a felnőtteket várják egy új könyvtári kézműves klubba, 2019-ben pedig életkornak megfelelőn digitális kompetenciafejlesztő kurzusok megtartását tervezik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés