Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyszerre több utca lakóinak problémája oldódik meg Kisvárdán

| 2018. 10. 14. | 14:38:00
Az útlezárás miatt vezessen körültekintően!
Egyszerre több utca lakóinak problémája oldódik meg Kisvárdán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisvárda Város Önkormányzata a „Települési környezetvédelmi infrastruktúrafejlesztése Kisvárdán” című pályázat keretében támogatást nyert a csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciójára - erről a város önkormányzata honlapján tájékoztatta a helyieket.

A beruházásnak köszönhetően a Csillag utcán (Flórián tértől a Diner István utca kezdetéig), a Krucsay Márton utcán, a Somogyi Rezső utcán, a Mártírok útján, a Kölcsey Ferenc utcán (Városi Egészségügyi Alapellátástól a Várday István utca kereszteződésig), a Császy László utcán (Szent György tértől az Óvodáig), a Kossuth utcán, valamint a Liliom utcán valósul meg a csapadék-vízvezetékek rekonstrukciója, a belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése.

Az érintett utcák közül több helyen tavasszal már megkezdődött a munka, a napokban viszont folytatódik a Mártírok, a Somogyi és a Csillag utcán, ami miatt további forgalomkorlátozásra, félpályás útlezárásra kell készülni.

Felhívták a figyelmet arra, hogy

a folyamatos munkavégzés minden eddiginél fokozottabb odafigyelést, körültekintést vár el mind a gyalogosan, mind az autóval, kerékpárral, motorral közlekedőktől. Az érintett útszakaszokon célszerű figyelni a KRESZ-táblákat és ajánlatos nem rutinból, megszokásból közlekedni és parkolni.

A zavartalan munkavégzés miatt indokolttá vált, hogy október 11-e csütörtöktől, a Somogyi Rezső utcát teljes hosszában lezárták a forgalom elől. Míg a munkák be nem fejeződnek, az utcára csak a rendőrség, a postai autók, az ott lakók és a banki pénzszállító-autók hajthatnak be.

Az útlezárást az indokolta, hogy a tiltó-táblák ellenére szabálytalanul parkolnak az autósok, ami – keskeny, egyirányú utca lévén - a munkavégzés alatt veszélyezteti az útburkolat sértetlenségét, a munkavégzés szabályos, zavartalan lebonyolítását.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés