Hirdetés

Gyermekeik tiszteletére ültetnek fát a nyíregyháziak

szabolcsihir.hu

2018.10.16. 15:04

Gyermekeik tiszteletére ültetnek fát a nyíregyháziak
A kép illusztráció.

Idén 80 facsemetével nő az állomány.

Hirdetés

Újabb 80 facsemetét ültetnek el az Újéletfa-ligetben október 17-én ünnepélyes keretek között azok a helyi családok, akik egy régi hagyománnyal szeretnének tisztelegni újszülött gyermekük előtt.

Az idén ötödik alkalommal meghirdetett akciónak köszönhetően összesen 300 facsemetével lesz gazdagabb a város faállománya.

A program annyira népszerűnek bizonyult, hogy az Alkotás utcai játszótér mellett kialakított Újéletfa-liget a 2014-2015-ben született gyermekeknek ültetett fákkal megtelt, így két évvel ezelőtt egy másodikat kellett kialakítani. Ez is közel van a játszótérhez; a Búvár utca, Szikla utca, Kerék utca által körbezárt területen található.

2016-ban és 2017-ben hárs, juhar és kőrisfa csemetéket ültettek a jelentkező családok, most pedig hársfákat ültetnek újszülött gyermekük tiszteletére.

A szülők gyermekeikkel együtt nyomon követik majd a most ültetett facsemeték fejlődését, és az évek múltával is visszatérnek majd a ligetbe, ahol a fa mellett tábla is jelzi, kinek a tiszteletére került a földbe.
NyíregyházafacsemeteÚjéletfa-liget

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés