Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyerünk a cirkuszba be!

| 2018. 10. 19. | 01:42:00
Ezt az élményt kár kihagyni Nyíregyházán.
Gyerünk a cirkuszba be!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Full adrenalin ide, full adrenalin oda, a gyerekek roppantul élvezték a cirkuszt. Ez persze köszönhető annak, hogy a műsor elsősorban nekik készül. Hisz kik szeretnek cirkuszba járni? A gyerekek. A szülők pedig elkísérik őket. Talán még el is játsszák, hogy ez nekik kötelesség, aztán, ahogy elkezdődik az előadás, nem telik el öt perc, gyermekekké válnak ők is. Ugyanúgy sikoltoznak, tapsolnak és kacagnak, mint csemetéik.

Kedden megérkezett Nyíregyházára, szerdán pedig megtartotta első bemutatóját a Richter Flórián Cirkusz. Minden adott az előadásban, ami egy igazi cirkuszi élményhez szükségeltetik: gyönyörű paripák, szelíd elefántok, fejüket büszkén tartó tevék, artisták, idomárok, szemfényvesztők - és BOHÓC.

Rég láttunk ilyen tüneményes bohócot. Olyat pedig még soha, aki a kupolában fejjel lefelé sétálgat, miközben egy tollseprűvel a berendezéseket portalanítja. Szellemes, kedves és nagyon imádnivaló. Olyan szépen köti össze az egyes produkciókat, mintha csak róla szólna ez az egész, a többiek pedig azért vannak, hogy mi jobban érezzük magunkat.

Kacagás és tapsvihar kísérte minden mozdulatát. Imádták a gyerekek, mert semmi nem volt mesterkélt. A gyerek gyorsan kiszúrja, ha egy poén nem szívből jön.

De van itt más is. Az átöltözők. Egy kollégám meg is jegyezte: "ilyen asszony kell nekem”!

Mert hát ki ne örülne egy olyan asszonynak, aki nem tölt órákat a tükör előtt, hanem bebújik egy zsákba, megrázza magát, és már indulhat is. Munkából – bálba. Meg sem próbáltuk megfejteni a trükköt. A hölgy szemvillantás alatt dobja le magáról a fekete ruhát, s még végig sem ér a zsák, már talpig rózsaszínbe öltözött.

Richter Kevin lovas bemutatója káprázatos, és még azt is megtudtuk, hogy az év elején rekordot állított fel. Tündéri jelenség a porondon, és nem kevésbé tehetséges kishúga, aki ugrókötél helyett egy rövid pálca fölött ugrál – na, nem talajon, hanem egy ló hátán. Látunk itt olyat is, hogy valaki szívesebben biciklizik a kupolában, mint a földön.

Mégis kár volna most itt a teljes repertoárt ismertetni, mert saját szemmel kell azt látni. Higgyék el, megéri.

Az adrenalinbomba pedig az utolsó szám. A halálgömb. Azt még elhisszük, hogy két motoros belefér, majd mikor elkezdenek eszeveszett gyorsasággal körözni a gömbben, akkor szemünket eltakarva, néha kikukucskálva igyekszünk meggyőződni arról, hogy mindenki jól van-e. Naná, hogy jól.

És akkor kezdtek jönni a többiek. A harmadik, a negyedik, nem folytatjuk, sokan voltak a gömbben, és még akkor is jöttek a motorosok...

Na, ez volt a full adrenalin, s amikor nem mondjuk meg, hány motoros jött ki a gömbből, és hajolt meg a közönség előtt, de mintha tekintetük azt sugallta volna: ezt is megcsináltuk.

Megcsinálták! Jöhet a következő előadás!

Cs. K.

Kedvezményes jegyek a KUPONLAP.HU-n 2 főre 4 500 helyett 3 500 forintért.

Richter Flórián Cirkusz: Full adrenalin
Nyíregyháza, Bujtosi Városliget
Október 17–21.

Előadások:

Szerda: 18:00
Csütörtök: 18:00
Péntek: 18:00
Szombat: 15:00; 18:00 (Nyílt nap 10:00-11:30)
Vasárnap: 11:00; 15:00

Naprakész információk a cirkusz Facebook-oldalán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés