Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hinné, hogy ennyi utca épült vagy újult meg idén Nyíregyházán?

| 2018. 10. 16. | 21:29:00
Mutatjuk a listát.
Hinné, hogy ennyi utca épült vagy újult meg idén Nyíregyházán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Befejeződött a tavasz óta tartó, Területi Infrastrukturális Fejlesztések projekt, melynek keretében lakóutcák épültek, út- és járdafelújítások valósultak meg, bővült Nyíregyháza kerékpáros létesítményeinek köre. Mostanra valamennyi út, járda, kerékpárút építése, ill. felújítása.

Néhány helyszínen még apróbb utómunkálatok zajlanak, melyek már nem zavarják a közlekedést, vagy a forgalmi rendet.

Az alábbiakban számba vesszük, mi minden újult meg tavasz óta a városban.

Földútból aszfaltos, vagy térköves út épült a Vénusz, Borbála, Mária, Magdolna, Krisztina, Anna, és Csiha Kálmán utcákban.

Felújított utcák és útszakaszok: Sóstói út és Szindbád sétány (Kemecsei felüljáró – Berenát utca), Bocskai u. (Hunyadi u – Inczédy sor között) városi szakasza, Család utca (Szalag u. – Pazonyi út. közötti szakasz), Templom utca, Damjanich utca (Huszár sor – Toldi u. között) út és parkoló, Nyár utca (Körte u. – Dózsa György u. között), Meggyes utca (41. sz. főút – Varázs utca között), Körte utca, Rövid utca, Tó utca, Mogyoró utca (Templom u. – Sóstóhegyi u. között), és a Kosbor utca.

Felújított járdák: Deák F. u. (Arany J. u. - Széchenyi u. között páratlan oldal), Korányi F. u. (Garibaldi u. - Kalevala sétány kerékpárút), Városmajor utca, Család u. (Szalag u. - Pazonyi u. között), Eperjes u. (Ószőlő u.-Korányi F. u. között), Bocskai u. (Hunyadi u. - Inczédy sor között páratlan oldal), Pazonyi tér (Korányi F. u. - Hunyadi u. között), Sarkantyú u. (Kossuth u. - Epreskert u. között), Epreskert u. 54-60. előtt, Körte u. 51-59. előtt, László utca - Inczédy sor (Bocskai utcától - Belső körútig), Nagykállói út (Butykai u. – Benkő I. u. között), Stadion utcai járdák.

Megújult a Pazonyi úti (Aldi- Közigazgatási határ között) kerékpárút is.

Gyalog-kerékpárút épült a Sóstóhegyi úton (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) kialakítva a Jósaváros - Korányi kertváros közötti közvetlen kerékpáros kapcsolatot.

Idén kilenc utcában épített új aszfaltutat a NYÍRVV Nonprofit Kft. önkormányzati forrásból. Az útépítések több városrészt érintettek. Nyár közepétől már földút helyett aszfaltos úton járhatnak a Zivatar, Zsuzsanna, Csárda, Sétány, Platán utcán, a Platán közben, Tujafa, Füzes, Tiszafa, Ezüstfenyő, és a 28499. hrsz-ú összekötő úton közlekedők.

A Pazonyi tér felújítása még folyik

További útfelújítások, csomópontfejlesztések és zöldfelület fejlesztések jelenleg is zajlanak Nyíregyházán, ezért több helyszínen kell a közlekedőknek kisebb-nagyobb forgalomkorlátozásra számítaniuk.

Folyamatban van az Arany János utca zöldfelületeinek megújítása és a Pazonyi tér rekonstrukciója. Mindkét helyszínen a szegélyek építésén dolgoznak, a jelenlegi munkafázisban nincs forgalomkorlátozás. Ezek a beruházások is részei annak az 1,2 milliárdos projektnek, amelynek keretében a nemrég átadott Benczúr és Bessenyei tér is megújult.

A Bottyán utca felújításánál a jelenlegi munkafázisban útalap és járda aszfaltozási-, majd a hét második felében aszfalt marási munkák zajlanak. Elkezdődött az útpályában lévő közmű szerelvények szintbe helyezése is. A vasúti átjáró átépítése megtörtént, viszont a végleges pályaszint csak a kopóréteg építése után kerül kialakításra. Kérjük, az arra közlekedők körültekintően keljenek át. A Tó utca és Szirom utca között szakaszosan parkoló, járda-, a teljes szakaszon buszöböl építés zajlik. Félpályás korlátozással még tart a csapadékvíz átkötő vezetékek nyomvonalának helyreállítása. A munkálatok útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak. A következő héten akna szintbeemelések következnek, és várhatóan október 27-től megkezdődhet a főpálya aszfaltozása.

A Lujza utcán továbbra is csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. Ezen a héten útalap és járda aszfaltozási-, majd a hét második felében aszfalt marási munka várható. Elkészültek a szennyvíz tisztító aknák szűkítő-elem cseréi az úttengelyben, ideiglenes burkolat helyreállítással. Elkezdődött az útpályában lévő közmű szerelvények szintbe helyezése Az útpálya szélesítéseknél burkolati alapot építenek. A haladási irány szerinti baloldalon épül a járda, a jobb oldalon még folyamatban van az útszegély bontás és átépítés. A munkálatok itt is útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak, valamint az érintett parkolók átmeneti korlátozásával. A következő héten ezen a helyszínen megkezdődnek az akna szintbeemelések, s várhatóan október 24-től kezdik a főpálya aszfaltozását.

Jó ütemben halad a Törzs utca felújítása (Szalag utca és Orosi út közötti szakaszon), itt jelenleg az utca mindkét oldalán szegélykőépítés miatt kell forgalomkorlátozásra számítani.

A Törzs utca és 41-es főút csomópontjában a jobbra kanyarodó sáv kialakításának munkálatainál egy 80 méteres szakaszon továbbra is forgalomkorlátozás van érvényben.

A Szalag utcán is a szegélykő építés és az akna szintbeemelések zajlanak, itt mindkét forgalmi sávban útszűkülettel és 30 km/h-s sebességkorlátozással kell számolniuk az arra közlekedőknek.

A Semmelweis utcában is a szegélykő építésén dolgoznak, itt is forgalomkorlátozásra kell számítani.

Kérik a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés