Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két tojásért akart megölni egy nőt egy rápolti fiú

| 2018. 10. 18. | 16:37:00
A 80 éves asszony nem ijedt meg.
Két tojásért akart megölni egy nőt egy rápolti fiú
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rablás minősített esetével vádolja a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség azt a 16 éves rápolti fiút, aki egy idős nőt megöléssel fenyegetve két tojást akart megszerezni.

A vádirat lényege szerint, a fiatalkorú fiú augusztus közepén egyik nap a rokona uborkaföldjén dolgozott és közben több pohár szilvapálinkát is elfogyasztott.

A munka végeztével bemászott a szomszédban lakó 80 éves néni udvarára, akitől tojást kért azzal, hogy ha nem ad neki, akkor megöli.

A sértett felszólította a vádlottat, hogy hagyja el az udvart, aki a kerítésen keresztül távozott is, de néhány perc múlva visszatért. Ekkor már egy 80 cm hosszúságú lécet tartott a kezében, és ismét felszólította a sértettet, hogy adjon neki tojást.

Az idős néni ekkor sem teljesítette a vádlott követelését, sőt közölte, hívni fogja a rendőrséget.

A vádlott erre felhagyott cselekményével, és elhagyta a helyszínt.

A még büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság javítóintézeti nevelést alkalmazzon. A 2018. július 1. napján hatályba lépett új büntetőeljárási törvény adta lehetőséggel élve, az ügyész három év javítóintézeti nevelést indítványozott arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne. Ha a bíróság elfogadja a beismerést, arra sincs szükség, hogy a sértettet megidézzék a tárgyalásra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés