Látványos sétát szerveztek a nyíregyházi gyerekeknek + Képgaléria

2018.10.03. 13:14

Látványos sétát szerveztek a nyíregyházi gyerekeknek + Képgaléria
(Fotó: Máté János)

A kicsik élvezték a barangolást.

Hirdetés

Hirdetés

A XXII. Erdők Hete programsorozat keretében Fedezd fel az erdőt erdészekkel! címmel tanösvény-jellegű sétára várta az óvodásokat és iskolásokat a NYÍRERDŐ Zrt. által fenntartott Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola az Erdei tornapályánál.

Tölgyfa Gábor erdészeti igazgató a Híradóban elmondta:

egy ilyen program azért is hasznos, mert a gyerekek szép környezetben töltenek el másfél órát, erdészekkel találkoznak, a túra során megismerkedhetnek az erdőben zajló munkákkal.

Megtudják, miként választják ki a kivágandó fát, hogyan végzik a fakitermelést, a feldolgozást, mire használhatjuk a kivágott fát, és hogyan hoznak létre új erdőt.

Az Erdei tornapályán Petrilláné Bartha Enikő a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola vezetője mesélt a gyerekeknek a természetről, az erdő életéről, és persze kedvet csinált a szabadidős barangoláshoz is. Hangsúlyozta, egész évben szerveznek programokat, csoportvezetést is vállalnak a tanösvényen, de nyomkeresős játékra, madárgyűrűzésre is várják az érdeklődőket.

A Fedezd fel az erdőt erdészekkel! címmel rendezett programra több száz gyerek érkezett, kisebb csoportokban, egy kilométernyi séta közben, öt állomáson ismerkedhettek meg az erdészek mindennapi munkájával a makkvetéstől a fa felhasználásáig.

Galéria

NyíregyházaNyírerdő

Szóljon hozzá!

Hirdetés