Hirdetés

Milyen ember, aki beteg gyerekre hivatkozva húz le pénzzel?

szabolcsihir.hu

2018.10.11. 08:59

Milyen ember, aki beteg gyerekre hivatkozva húz le pénzzel?
A kép illusztráció

Meghökkentő ügy a Nyíregyházi Járásbíróságon.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság október 9-én folytatólagosan elkövetett csalás és kifosztás bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte H. M. vádlottat, valamint 1,1 millió forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

A vádlott bizalmi viszonyt alakított ki a sértettel, és arra hivatkozással kért tőle kölcsön, hogy a kislánya gyógyíthatatlan beteg, és ápolására nincs elegendő pénze. Ezért a sértett 2016 februárjában – több részletben – 500 ezer forintot adott a vádlottnak, aki azt ígérte a sértettnek, hogy a tartozását az édesanyja bankszámláján lévő 1,6 millió forint összegű megtakarításból törleszteni fogja. A valóságban a vádlottnak azonban nem volt gyógyíthatatlan beteg gyermeke, és az édesanyja sem rendelkezett a fenti összegű megtakarítással. A sértettet jogtalan haszonszerzési céllal tévedésbe ejtette, s a neki okozott kárt nem térítette meg.

2016 júliusában a vádlott ismét felkereste a sértettet otthonában, aki ekkor magas vércukorszintje miatt magatehetetlen állapotban feküdt a lakásban. A vádlott kihasználta a sértett védekezésre képtelen helyzetét, és eltulajdonította a szekrényből a sértett 600 ezer forintját. Az okozott kár nem térült meg.

Az ítélet nem jogerős.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés