Nagy siker évfordulójára emlékeznek a nyíregyházi tűzoltók

Szabolcsihír

2018.10.05. 10:47

Nagy siker évfordulójára emlékeznek a nyíregyházi tűzoltók
A képen (balról) Pernyák Sándor, Kukucska István, mögötte Kuk János

Harminc éve szerzett dicsőséget a városnak a csapat.

Hirdetés

Hirdetés

A nyíregyházi tűzoltók történetében kiemelkedő volt az 1988-as év, amikor októbeben a szabolcsi megyeszékhely tűzmegelőzési szakemberei kivívták első helyezésükkel a tűzoltó szakma országos elismerését - emlékezik vissza a 30 évvel ezelőtti eseményre Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Akkor rendezték meg ugyanis a kétfordulós tűzvédelmi vetélkedőt a hajdani BM Tűzoltóság Országos Parancsnokságon. A felmenő rendszerű megmérettetésre a megyei versenyek első három helyezettje került be, az 1988. október 13-án tartott országos I. Országos Tűzvédelmi Vetélkedőbe, ahol Nyíregyházát Kukucska István, Pernyák Sándor és Kuk János képviselték.

A Budapesten megtartott országos megméretésen két napon át küzdöttek egymással a megyék legjobb tűzvédelmi szakemberei.
A feladatok megoldásához készség szinten kellett ismerni az államigazgatási eljárási törvényt, a tűzvédelmi jogszabályokat valamint az építéssel összefüggő szabályozásokat.
Az első napi fordulót követően az írásbeli feladatok értékelése alapján minden versenyző pontot kapott, amely rangsorolta őket. A második napon a legtöbb pontot összegyűjtött versenyzők közül tízen kerültek a döntőbe, ahol már különböző elméleti és gyakorlati fordulók sorozatát kellett végrehajtani a szigorú zsűri előtt.

Végül Pernyák Sándor az országos 3. helyezést ért el, míg Kuk János 7., Kukucska István 12. lett.
Az egyéni eredmények összesítése alkotta a csapat értékelés sorrendjét, amelyet összesítésben a fenti összetételű Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei tűzoltóság csapata nyert meg.
Nyíregyházatűzoltó

Szóljon hozzá!

Hirdetés