Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négylábú rendőr hatalmas fogása Szabolcsban

| 2018. 10. 03. | 20:14:00
A rejtekhelyre vitte az egyenruhásokat.
Négylábú rendőr hatalmas fogása Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyomkövető kutya segítségével találtak rá a szabolcsi rendőrök Tiszakerecsenyben 12 ezer doboz cigarettára, amelynek értéke több mint 16 millió forint.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőrei, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival együttműködve árucsempészésre utaló nyomok alapján végeztek terepkutatást Tiszakerecseny térségében 2018. október 2-án.

A nyomcsapáson haladva a hatóságok tagjai két ukrán állampolgárt fogtak el, akik Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. Beismerték, hogy az este folyamán cigarettát csempésztek, melynek során illegálisan lépték át az ukrán-magyar államhatárt. Rövid idővel később a helyszín közelében elfogtak egy ukrán-magyar kettős állampolgárt, aki szintén a csempészett cigaretta szállításában működött közre.

A rendőrök egy nyomkövető kutya segítségével átvizsgálták a környéket.

A szolgálati eb az egyenruhásokat egy tiszakerecsenyi ingatlanhoz vezette, ahol 24 mesterládában összesen 12 ezer doboz csempészett cigarettát találtak. A rendőrök a lakóházban tartózkodó ukrán állampolgárt, a több mint 16 millió forint értékű dohányáruval együtt átadták a további eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés