Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újra trükkös csalók bukkantak fel Nyíregyházán

| 2018. 10. 16. | 14:16:00
Idős embereket csapnak be.
Újra trükkös csalók bukkantak fel Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A napokban ismét „unokázós” csalók tűntek fel Nyíregyházán, több bejelentés is érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába ezzel kapcsolatban.

Ismeretlenek hívtak fel időskorú embereket azzal, hogy egyik családtagjukat baleset érte.

Az elkövetők meghatározott pénzösszeg átadására kérték fel a telefonon felhívott időseket mondván, így segíteni tudnak bajba jutott családtagjuknak. Előfordulhat az is, hogy az elkövető adja ki magát az unokának, vagy más hozzátartozónak, hogy az áldozatra nagyobb hatást gyakoroljon.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét a bűnelkövetésre és arra, mit tegyenek abban az esetben, ha ilyen telefonhívást kapnak!

A leggyakoribb színlelt okok:

  • Az unoka, vagy hozzátartozó balesetet szenvedett, az okozott károk rendezése miatt pénzre van szüksége.
  • Az unoka, vagy hozzátartozó kölcsönt vett fel, amit sürgősen vissza kell fizetni.
  • A hozzátartozó bajba került, esetleg fogságban van, csak pénzért cserébe engedik szabadon.

Ilyen esetekben azonnal ellenőrizzék a hívás valóságtartalmát, kérjenek visszahívást és addig hívják fel azt a személyt, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik!

A csalók a bűncselekmények elkövetésére felkészülnek és a sértett bizalmának elnyerése és meggyőzése érdekében olyan valós információkat is közölhetnek, amelyek valóban a hozzátartozóhoz kapcsolódnak.
Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget, hívják a 112-es segélyhívót! Ne nyissanak ajtót idegeneknek és bármilyen indokra is hivatkoznak, ne adjanak nekik pénzt!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés