Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Városrészek versengenek Nyíregyházán

| 2018. 10. 04. | 18:29:00
A lakosság két kerékre pattan.
Városrészek versengenek Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Október 6-án, szombaton Bringaváros 7.1 elnevezéssel hét városrészt és a belvárost érintő kerékpáros rendezvényt tartanak.

Lesz csapat- és egyéni verseny, megmérkőznek egymással az iskolák, miközben értékes ajándékok találnak gazdára.

A díjakat 16 órakor Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Pataki Mihály a BringaSziget tulajdonosa adják át a Kossuth téri rendezvényen. Továbbá a legtöbb kilométert tekerő városrész is ekkor veheti át polgármester úrtól a „Nyíregyháza leggyorsabb településrésze” vándorserleget.

Borbányán, a Jósavárosban, a Kertvárosban, Nyírszőlősön, Oroson, Örökösföldön, Sóstógyógyfürdőn és a Kossuth téren is lesz regisztrációs pont.

Érdemes már 9 órától regisztrálni, hiszen a 7 városrész első 50 regisztrálója ajándék pólót kap, az adott városrész feliratával.

A városrészeken kihelyezett görgős kerékpáron reggel 9 és délután 1 óra között lehet tekerni minimum 60 kilométert. Ez a „táv” a nyíregyházi kerékpárút-hálózat hosszát jelzi. Az a városrész, amelyik a legtöbb kilométert tekeri bele a kerékpárba, „Nyíregyháza leggyorsabb városrésze” címmel elnyeri a rendezvény vándorserlegét.

Minden városrészben úgynevezett regisztrációs pontokat jelölnek ki, ahol menetlevélhez lehet jutni.

Ezekbe a menetlevelekbe kell a pecséteket gyűjteni. Erre 8 regisztrációs ponton és 5 szponzori ponton lesz lehetőség. Az összegyűjtött pecséteket ajándékokra lehet váltani délután 14 és 15 óra 30 perc között a Kossuth téren. Minél több pecsétet gyűjt valaki, annál értékesebb ajándékokra válthatja be. Négy órakor a minimum 10 pecsétet gyűjtők között egy kerékpárt is kisorsolnak.

A regisztrációs pontokon számos kísérő program várja az érdeklődőket:
Kossuth tér
Szervizpont, egész napos egészségügyi mérések, tanácsadások, tombola, sportági bemutatók és családi programok várják az érdeklődőket. Este hattól élő koncertet ad a Kállay-Saunders Band.

Jósaváros
Szabolcsi Koncert fúvósok reggeli ébresztője, sportági bemutatók: aerobik, mediball, nordic-walking, egészségügyi mérések. 10 órától óvodásoknak és iskolásoknak gyermek kerékpárpálya, akadálypálya, gyermekfoglalkoztató. 13 óra 30 perctől közös kerekezés a Kossuth térre.

Kertváros
Extrém sportbemutatók, ugrálóvár, önkéntes véradás, egészségpiac, gasztronómiai kínálat (gulyásleves főzése). 13 óra 30 perctől közös kerekezés a Kossuth térre.

Nyírszőlős
11.00 Gyülekező a Kollégium úti sportpályán – a pumpack pályán időmérésre mehetnek a kerékpárosok. Kísérő program: gyümölcs és zöldség kínáló stand, közös kerekezés a Kossuth térre.

Oros
Kerékpáros akadályverseny 10 órától a győztesek megjutalmazásával, futballmeccs szervezése a Grund SC focicsapat bevonásával, valamint büntető párbaj (11-es és 7 méteres)  díjazással. Ingyenes ugróvár a gyerekeknek, arcfestés és lufihajtogatás, vendéglátás a résztvevőknek.

Borbánya
Kerékpáros ügyességi pálya – a Városi Rendőr-főkapitányság rendezésében óvodásoknak és iskolásoknak, Naninski bűvészbemutató, különleges fizikai kísérletek, ugrálóvár, kézműves foglalkozás a művelődési házban. Ebben az időpontban avatják fel az új iskolai játszóteret, a nyugdíjasklub pedig fánkkal kedveskedik a kerékpárosoknak. 13 órakor indulás Orosra, majd a Kossuth térre.

Örökösföld
„Tini-bringásoknak” ügyességi program, míg a szüleik a fitness bringába tekerhetik a kilométereket. Az örökösföldi polgárőrség közlekedésbiztonsági tanácsadással látja el a regisztrálókat.

Sóstógyógyfürdő
Sóstóhegyről az iskola melletti kondiparktól 11 óra 30 perckor közös kerekezés és pecsétgyűjtés a Sóstógyógyfürdő – Nyírszőlős – Jósaváros – Bujtos - Kossuth tér útvonalon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés