Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi milliárdos „furcsállja, hogy gazembernek nézik”

| 2018. 11. 16. | 19:17:00
Bige László a műtrágyagyár rendőri megszállásáról.
A nyíregyházi milliárdos „furcsállja, hogy gazembernek nézik”
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zavartalanul folyik tovább a termelés a szolnoki műtrágyagyárban – közölte a működtető Bige Holding Kft. november 16-án, miután a rendőrség a héten kétnapos akciót tartott a gyár területén. A cég a közleményben azt írta: „a társaság továbbra is törvényesen működik, a szabályokat, előírásokat maximálisan betartva”.

A kft. tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályának kiemelt ügyek osztálya tartott a cégnél kétnapos intézkedést. A hatóság szerintük „indokolatlan nagyszámú” – 250-300 – emberrel jelent meg a gyárban, hogy ismeretlen tettes ellen eljárást indítson a hulladékgazdálkodás rendjének veszélyes hulladék elhelyezésével elkövetett megsértése gyanúja miatt.

Hozzátették, a helyszínen legalább 60-70 rendőrautó, tűzoltóautó, mentőautó és egyéb hatósági jármű vonult fel, területen sátrakat építettek, drónokat bocsátottak fel, szemlebizottságokat állítottak fel. Úgy fogalmaztak, a bizottságok többsége mindkét napon azt látta, hogy az elrendelt vizsgálatokat a szolnoki hatóságok és független akkreditált laborok törvény szerint folyamatosan elvégezték, ellenőrizték a vállalatnál, „tehát a budapesti hatóságok egy telefonhívással minden információhoz kényelmesen hozzájuthattak volna, ha akartak volna”.

[Beillesztett cikk: Megszállta az NNI a nyíregyházi vállalkozó szolnoki gyárát]

A tájékoztatás szerint a gyár munkavállalói és vezetői mindenben együttműködtek a hatósággal, „bár kicsit furcsállták, hogy gazembernek nézik őket”. A cégcsoport dolgozói „már hozzá vannak szokva az alaptalan intézkedésekhez (zaklatáshoz), és immunisak a rendszeres hatósági erődemonstrációra” – írták.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a Bige Holding Kft-vel szemben az elmúlt években környezetvédelmi bírságot nem róttak ki. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) előző napi tájékoztatása szerint az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés