Hirdetés

Elege lett New Yorkból, hát eljött Nyírpazonyba

Szabolcsihír

2018.11.08. 19:28

Elege lett New Yorkból, hát eljött Nyírpazonyba

A macskáját is hozta magával.

Hirdetés

A nyírpazonyi Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában évek óta nyelvi lektor is segíti a kéttannyelvű oktatásban részt vevő tanulók fejlődését.

Tavaly Oregonból érkezett a tanár, ebben a tanévben pedig Veronica Bermudez vette át a feladatot. A 30 éves tanárnő New Yorkból érkezett. Ott nőtt fel, ott járt iskolába. Szociológiát tanult, majd mentálisan sérült gyerekekkel foglalkozott.

Egy idő után elege lett a New York-i nyüzsgésből, az állandó rohanásból, az embert próbáló, fárasztó életformából, ezért döntött úgy, felad mindent és Európába utazik.

Interneten találta

Egy internetes keresgélés közben akadt rá a nyírpazonyi lehetőségre. Korábban hallott már Magyarországról, de álmában sem gondolta volna, hogy itt fog munkát vállalni.

Kifejezetten megtetszett neki az, hogy a Kelet-magyarországi településen szállást is biztosítanak számára. Vett egy mély levegőt és úgy döntött, belevág a kalandba, amely során próbára teheti saját magát is. Érkezése kicsit váratott magára, hiszen Veronica magával hozta nyolcéves kedvencét, a szürke csíkos házimacskát, Cosmót is, aki az uniós szabályozások miatt két hetet karanténban töltött el. Az iskola nyelvi lektora a nyírpazonyi faluház apartmanjában lakik, amelynek régies stílusa kifejezetten megfogta a pazonyi gyerekek új kedvencét.

Cosmo, a New York-i, nagyvárosi macska, aki nyolc év alatt a lakást is csak hordozóban hagyta el, ideköltözésük óta boldogan szaladgál a Faluház udvarán.

Veronica azt mondta, nagyon boldog volt, amikor megérkezett Magyarországra. Kifejtette, szép az ország, sokkal szebb, mint amilyennek gondolta, Nyírpazonnyal pedig nagyon elégedett. A csendes falu szerinte gyönyörű, az apartman kényelmes, a gyerekek, akiket tanít, csodásak.

Magyarra tanítják

Leginkább a kis harmadikosok állnak szívéhez közel, akik tanítgatják őt magyarul, de remekül megtalálja a közös hangot az iskola többi tanulójával is. Legutóbb a Színi napok záróeseményén, a suli-discoban mulattak közösen. A tanárnő elmondta, össze se lehet hasonlítani az amerikai és a magyar gyerekeket és az iskolákat. Míg a tengerentúlon hatalmas épületekben több száz gyerek tanul egy időben, addig itt sokkal barátságosabb az oktatás, fegyelmezettebbek a diákok.

Az tapasztalta, a nyírpazonyi gyerekek örülnek, hogy angolul tanulhatnak és hálásak az együtt töltött percekért. Az órákon sokat mesél nekik Amerikáról, az ottani szokásokról és az emberekről. Tanítás után egyedül van, de mégse magányos, hiszen már több barátja is lett a településen. Szabadidejében gyakran biciklizik és sokat vásárol, hiszen olcsónak találja Magyarországot. Kedvencei a gyertyák, de gyakran tér be a boltba négylábú barátja miatt is.

Megtalálta önmagát

A magyar konyha eleinte szokatlan volt számára, furcsának találta, hogy a helyiek minden nap esznek levest, és megterhelte a szervezetét a sok disznóhús is. Mindezek ellenére kifejezetten finomnak gondolja a magyar ételeket. Veronica úgy érzi, a nyírpazonyi iskolában megtalálta önmagát, de azért szülei kívánságának eleget téve, a téli szünetben hazalátogat, hogy aztán januárban megújult erővel taníthassa tovább a Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóit.

nyírpazony

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés