Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lemondott egy jobbikos Nyíregyházán

| 2018. 11. 29. | 08:39:00
A közgyűlés napirendjén a gazdálkodás és az ünnepi menetrend.
Lemondott egy jobbikos Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napirend előtt adják át az Együtt Egymásért Burger István‐díjat a nyíregyházi képviselő-testület csütörtök délelőtt 10-kor kezdődő ülésén.

Szintén napirend előtt átveszi megbízólevelét és esküt tesz Lengyel Máté, aki a Jobbik lemondott képviselője, Béres Csaba helyét veszi át a közgyűlésben. Lengyel Máté országgyűlési képviselő-jelölt volt tavasszal abban a választókerületben, ahol dr. Szabó Tünde, a Fidesz-KDNP jelöltje győzött.

A testület kéttucatnyi előterjesztést vitat meg a városháza dísztermében. Tájékoztatót hallgatnak meg a képviselők a Nyíregyházi Egyetem tevékenységéről,  az I‐III. negyedéves költségvetési gazdálkodásának végrehajtásáról. Pályázatot írnak ki a  Váci Mihály Kulturális Központ igazgatói posztjára, karácsonyi pályázatokról és közterületek elnevezéséről is döntenek. Csak néhány ezek közül: a nyírszőlősi Szamos utcából nyíló utcát megyénk másik szép folyójáról, a Krasznáról nevezik el, a kertvárosi Verseny utcából nyíló két utca a Serleg és a Bajnok utca nevet kapja, a közeli, eddig szntén helyrajziszámmal jelölt utca pedig ezentúl Dobogó utcának hívják.

Szavaznak a Nyíregyháza önkormányzata és az Észak‐magyarországi Közlekedési Központ Zrt. között megkötött közszolgáltatási szerződéshez kapcsolódó intézkedésről is, amely gyakorlatilag a decemberi, ünnepi menetrendet tartalmazza. Feltehetően szóba kerül az ülésen az ÉMKK-val szemben egy hete vesztett per is, a Debreceni Ítélőtábla 1,2 milliárd forint megfizetésére kötelezi a várost a szolgáltató felé.

Zárt ülésen döntenek a Nyíregyháza Város Nívódíja” kitüntetés és a „Nyíregyháza Városért Bencs Kálmán‐díj emlékérem” adományozásáról.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés