Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszállta az NNI a nyíregyházi vállalkozó szolnoki gyárát

| 2018. 11. 15. | 18:47:00
Valaki környezetszennyezés miatt jelentette fel a céget.
Megszállta az NNI a nyíregyházi vállalkozó szolnoki gyárát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszabású rendőri akció zajlik a szolnoki műtrágyagyárban - írta csütörtök délután az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a távirati irodát arról tájékoztatta csütörtökön, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adnak - közölték.

A cégtől senki nem nyilatkozott az ügyben az MTI-nek; annyit mondtak csak, hogy még zajlik az ellenőrzés.

A miabonyunk.hu hírportál szerint a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai gyakorlatilag megszállták a szolnoki műtrágyagyárat. Az információik szerint már kedd óta tartó akcióban mintegy háromszáz rendőr vesz részt. Úgy tudják, hogy a rendőrök és a katasztrófavédelmisek az éjszakát is a gyár területén töltötték.

A hírportál értesülései szerint valaki feljelentette az üzemet környezetszennyezés miatt. A dolgozókat folyamatosan hallgatják ki - írták.

A holding nyíregyházi, központi irodája 2015-ben elnyerte az Év Új Ingatlanfejlesztése díjat (fotó: azevirodaja.hu)

Állami vállalat volt

A Tiszamenti Vegyiművek állami vállalatot az Alföld szervetlen vegyipari központjának megteremtése céljából 1951-ben alapították. A beruházás kénsavgyár építésével kezdődött. Ezt követte a műtrágyagyár, a szervetlenpigment-üzem, a mosószerüzem, a kriolitüzem, végül pedig a foszforsav- és tripolifoszfát-üzem telepítése.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés