Hirdetés

Mosógépszerelőket raboltak Kisvárdán; itt az ítélet

civishir.hu

2018.11.09. 09:14

Mosógépszerelőket raboltak Kisvárdán; itt az ítélet
A kép illusztráció

Az volt a baj, hogy a gép újra elromlott. A Debreceni Ítélőtábla döntött.

Hirdetés

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2017 februárjában a másodrendű vádlott mosógépjavítás céljából a lakására hívta a két sértett férfit, akik hozzákezdtek a mosógép javításához. A elsőrendű vádlott felelősségre vonta őket azért, hogy korábban miért nem javították meg jól a mosógépet, pedig 15 ezer forintot fizetett nekik. Kérte, hogy adják vissza ezt az összeget, és közölte a két férfivel, hogy addig nem engedi el őket, amíg a pénzt vissza nem adják.

A másodrendű vádlott kulcsra zárta a lakás bejárati ajtaját. Az egyik sértett közölte az elsőendű vádlottal, hogy nincs nála pénz, erre az ököllel mellkason ütötte és megfenyegette. A másod- és haramdrendű vádlott leszögezte, hogy addig a szerelők nem hagyhatják el a lakást, amíg vissza nem fizetik a korábbi javítás díját.  A többszöri fenyegetés hatására az egyik sértett felajánlotta, hogy a bankkártyájáról leveszi a 15 ezer forintot. Ezért őt a lakásból kiengedték, társát pedig fogva tartották mindaddig, amíg a pénzösszeggel vissza nem ér. A távozó sértett időközben értesítette a rendőrséget, akik társát kiszabadították.

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék idén áprilisban társtettesként elkövetett emberrablás bűntette miatt

  • M. Zs. elsőrendű vádlottat 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint szabályként előírta, hogy a sértettektől és munkahelyétől tartsa távol magát.
  • M-né Sz. M. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberrablás bűntette miatt 1 év 7 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.
  • G. Z. harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberrablás bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és elrendelte pártfogó felügyeletét, valamint szabályként előírta, hogy a sértettektől és munkahelyétől tartsa távol magát. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak felmentésért fellebbeztek.

Jogerős ítélet

A Debreceni Ítélőtábla november 9-én

  • az elsőrendű vádlott esetében a szabadságvesztés büntetés felfüggesztésének próbaidejét 3 évre enyhítette.
  • A másodrendű vádlott szabadságvesztés büntetését 1 évre, a felfüggesztés próbaidejét 3 évre enyhítette. A harmadrendű vádlott szabadságvesztés büntetését 1 év 4 hónapra, a felfüggesztés próbaidejét 2 évre enyhítette.

Az ítélőtábla első- és harmadrendű vádlott esetében mellőzte a pártfogó felügyelet elrendelését. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Kisvárdamosógépszerelő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés