Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

MSZP: ez Nyíregyháza történelmének legnagyobb veresége

| 2018. 11. 22. | 18:00:00
Nagy László szerint illene megnevezni a felelősöket.
MSZP: ez Nyíregyháza történelmének legnagyobb veresége
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat történelmének legnagyobb gazdasági vereségét szenvedte el e perben, aminek a megfelelő tanulságait és felelőseit is illene megnevezni - így kommentálta a vesztes per hírét a nyíregyházi közgyűlés MSZP-frakcciójának vezetője, Nagy László, aki a 2006-2010-es ciklusban alpolgármestere volt a városnak.

[Beillesztett cikk: Nyíregyházának 1,1 milliárd hiányozni fog]

A képviselő elmondta:

„a 2010-ig terjedő időszakban a közösségi közlekedés árkiegésztését az éves szolgáltatási díjon túl az akkori önkormányzat a részvénytársaság közgyűlése által elfogadott módon minden évben rendezte. Ennek mértéke a 2010-et megelőző 3 évben nagyjából 300 és 400 millió forint közötti összeg volt, amit ingatlan- és telephelyátadással az önkormányzat kiegyenlített a Volán felé.”

Hozzátette:

„az azt követő időszakban, 2010 után, leginkább a 2012-es megállapodást követően, majd a regionalizáció végrehajtása nyomán e szolgáltatás díja ugrásszerűen megnőtt. Mi tudtuk, hogy a szerződés szerinti összeg és az ÉMKK követelése közötti különbözet megfizetésére előbb-utóbb sor fog kerülni. Az, hogy az állam a saját gazdasági társaságával szemben nem hozott hátrányos döntést, nem meglepő.”

Nagy László szerint az sem lenne meglepő, ha ennek az összegnek a kifizetési kötelezettsége miatt a város az elmúlt években már-már megszokott módon valami rendkívüli, szabad felhasználású, év végi támogatást kapna.

Vagyis - fogalmazott - az állam pakolgatja egyik zsebéből a másikba a városlakók pénzét, közben pedig építi a stadionokat, és gazdagodnak Mészáros Lőrinc és társai.

Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy a per lefolytatása milyen önkormányzati jogi háttérrel történt, s hogy ennek lesz-e bármilyen következménye - mondta végezetül az MSZP-s politikus.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés