Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyos balesetet okozott a tiszadobi férfi – vádat emeltek ellene

| 2018. 11. 28. | 11:02:00
Nem adott elsőbbséget.
Súlyos balesetet okozott a tiszadobi férfi – vádat emeltek ellene
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki lakott területen belül az elsőbbségadási kötelezettségre vonatkozó szabályt megszegve ütközött egy másik személyautóval.

Május 13-án 18 óra körül a vádlott személygépkocsival tartott Tiszadobra, az autó jobb oldali első ülésén vele utazott a barátja. Mindketten használták a biztonsági övüket.

Tiszagyulaháza belterületén egy útkereszteződéshez érve a vádlott nagyfokú figyelmetlensége folytán nem tett eleget elsőbbségadási kötelezettségének, az ezt előíró közlekedési jelzőtábla ellenére behajtott az útkereszteződésbe és balra kívánt kanyarodni, azonban ennek során összeütközött a jobbról érkező, a szabályokat betartva közlekedő személygépkocsival.

Az ütközést követően a vádlott gépkocsija a közeli művelődési ház előtt kihelyezett beton virágtartónak ütközött, míg a vétlen autó a tengelye körül megpördült és szintén a művelődési ház közelében, a járdára sodródva állt meg. A vádlott elsőbbségadási kötelezettségének megszegése miatt a balesetben a férfi mellett ülő barátja többszörös csonttöréses és zúzódásos sérüléseket szenvedett, mely 8 napon túl gyógyulóak.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés