Hirdetés

Temetőből lopott síremlékeket a nyírderzsi férfi

szabolcsihir.hu

2018.11.06. 13:52

Temetőből lopott síremlékeket a nyírderzsi férfi
(Fotó: police.hu)

Nem volt elég az alapanyag.

Hirdetés

A rendőrségre november 1-jén tettek bejelentést, hogy a nyírcsászári köztemetőből ismeretlen tettes eltulajdonított egy gránitból készített kétszemélyes sírkövet, melynek csak a fejrészét hagyta hátra a helyszínen.

A rendőrök a bejelentést követően a széleskörű adatgyűjtés és a temető biztonsági kameráinak felvételei alapján rövid időn belül azonosították a feltételezett tettest. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves nyírderzsi férfit november 5-én elfogták és a Nyírbátori Rendőrkapitányságon lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy az egyik nyírbátori ismerőse kérte meg, hogy rokonsága részére készítsen egy gránit síremléket.

Mivel nem volt hozzá elegendő alapanyaga, ezért úgy döntött, a hiányzó részeket ellopja.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított összesen három település köztemetőjéből szedte össze a megrendelt síremlék különböző darabjait. A nyírcsászáriból egy kétszemélyes sírkövet, a nyírkátaiból egy gránit síremlék fedlapját, a teremi köztemetőből pedig két gránit vázát lopott el.

Az eltulajdonított darabokból összeállított síremléket a rendőrök a nyírderzsi köztemetőben megtalálták és lefoglalták.
lopástemetőNyírderzs

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés