Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Temetőből lopott síremlékeket a nyírderzsi férfi

| 2018. 11. 06. | 14:52:00
Nem volt elég az alapanyag.
Temetőből lopott síremlékeket a nyírderzsi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rendőrségre november 1-jén tettek bejelentést, hogy a nyírcsászári köztemetőből ismeretlen tettes eltulajdonított egy gránitból készített kétszemélyes sírkövet, melynek csak a fejrészét hagyta hátra a helyszínen.

A rendőrök a bejelentést követően a széleskörű adatgyűjtés és a temető biztonsági kameráinak felvételei alapján rövid időn belül azonosították a feltételezett tettest. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves nyírderzsi férfit november 5-én elfogták és a Nyírbátori Rendőrkapitányságon lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy az egyik nyírbátori ismerőse kérte meg, hogy rokonsága részére készítsen egy gránit síremléket.

Mivel nem volt hozzá elegendő alapanyaga, ezért úgy döntött, a hiányzó részeket ellopja.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított összesen három település köztemetőjéből szedte össze a megrendelt síremlék különböző darabjait. A nyírcsászáriból egy kétszemélyes sírkövet, a nyírkátaiból egy gránit síremlék fedlapját, a teremi köztemetőből pedig két gránit vázát lopott el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés