Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új bekötőút segíti a piaci behajtást Nyíregyházán

| 2018. 11. 03. | 09:34:00
Több parkolóhelyet alakítottak ki és változott a beléptetés is.
Új bekötőút segíti a piaci behajtást Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2017-ben a gépjárművek elhelyezésére szolgáló terület bővült a Tokaji úti vásártéren, most pedig egy zúzott köves út segít abban, hogy a zsúfoltság csökkenjen a kiemelt piacnapokon. Aki járt már arrafelé ilyenkor, tudhatja, hogy egy-egy vasúti sorompó lezárásnál mekkora sorok alakulhatnak ki. A NYÍRVV folyamatos fejlesztésekkel igyekszik orvosolni a helyzetet. 

A munkálatok eredményeként a korábbi, 700 férőhely mellett további 250–300 jármű számára biztosított a megállási lehetőség és kényelmesebb belső közlekedés. A bővítés egyúttal lehetővé tette, hogy dupla sávon biztosítsák a piaci behajtást a járművek számára.

Ignéczi Csabáné, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint az idei évben folytatódtak a fejlesztések a hétvégenként kialakult forgalomtorlódás javítása érdekében. Tavasszal egy közel 2000 négyzetméteres ingatlan megvásárlásával bővült a vásártér. A nagybani piac Tokaji úti bejáratától az épülő átkötő útig egy kétsávos utat kerített el a városüzemeltető.

A 250 méteres út célja, hogy a továbbiakban a járművek a  vásártéri  bejutásra ne a Tokaji úton várakozzanak, ennek megfelelően az elkerített szakaszon tilos a megállás, és a behajtási díjat sem a Tokaji úti bejáratnál kell megfizetni, hanem a behajtósáv végén kialakított új beléptető ponton.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés