Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb milliárdok Nyíregyházának

| 2018. 11. 28. | 12:07:00
További utak újulhatnak meg.
Újabb milliárdok Nyíregyházának
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés Nyíregyházán. A város több mint 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés Nyíregyháza délkeleti és délnyugati területein” című pályázati programjára, melyet konzorciumban valósít meg a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő  ZRT-vel együttműködve.

Nyíregyháza a pályázat révén a helyi gazdaságot is fejleszteni kívánja, tekintettel arra, hogy a projektbnen szereplő utak olyan iparterületekhez vezetnek, amelyek a nagy cégek mellett kis- és középvállalkozásoknak is helyet adnak.

A projekt az alábbi helyszínek fejlesztését tartalmazza:

Tünde utca: burkolat felújítása illetve megerősítése a Debreceni úti csomóponttól, a Kállói úti csomópontig közel 2,5 kilométer hosszan. A fejlesztéssel érintett járdaszakaszokat akadálymentesítik, a hiányzókat kiépítik. Az autóbusz-megállóhelyek bazaltbeton burkolatot kapnak, átépítik és akadálymentesítik a peronokat.

A Tiszavasvári út - Szélsőbokori út közlekedési csomópontjánál új körforgalmat építenek. A fejlesztés során a kerékpárosok és gyalogosok biztonságos átkelését is megoldják. A jelenlegi gyalogátkelőhelyet a Tagló utcai csomópontba helyezik át, gyalogos védőszigettel.       

A Legyező és a Dugonics utcán a meglévő 6 méter széles, aszfaltutat teljes szélességben felújítják és megerősítik. A hiányzó járdaszakaszokat kiépítik. A Fészek utca csomópontjában új gyalogátkelőhelyet alakítanak ki.

Derkovits utcán a burkolatfelújítással és megerősítéssel egyidejűleg a gyalogos és kerékpáros létesítményeket is szabványosítják.

Rókabokori úton a Bottyán János utca folytatásában 7 méter m széles út épül a Nyugati elkerülő úti körforgalomig..

A kivitelezési munkák a Tünde utcai fejlesztéssel már elkezdődtek, a program várhatóan 2019 év végére  fejeződik be.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés