Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepi díszbe öltözik Nyíregyháza

| 2018. 11. 14. | 12:52:00
Már elkezdték az adventi előkészületeket a városban.
Ünnepi díszbe öltözik Nyíregyháza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén december elsejétől várja színes adventi forgatag a városlakókat és az érdeklődő vendégeket Nyíregyháza főterén. A belvárosban már találkozhattak a városlakók a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársaival, akik a díszeket, girlandokat helyezik el a közterületeken. A megszokott díszítés mellett idén is több újdonságban gyönyörködhetnek majd a városlakók.

A Vay Ádám körúton (a Hunyadi utcától a Kelet Áruházig) az oszlopdíszekre 27 új, 3 méter magas motívum kerül. A Kossuth tér irányából a Hősök tere felé, a Zrínyi Ilona utca sétáló utcai szakaszán szintén új oszlopdíszeket szerelnek fel.

A polgármesteri hivatal épületének homlokzatát új, lelógó 0,8 m és 2 m magas jégcsap fények díszítik.

A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház előtt található kereszt szökőkút irányából, a tér felé kétoldalt 20 kreatív dézsás fenyőfát helyeznek ki a feldíszített karácsonyi kapu mellé. A 20 fára a NYÍRVV szakemberei csak fényfüzért helyeznek el, a további díszítést a nyíregyházi óvodások képzeletére, kreativitására bízzák. Adventet követően a gyökeres fákat az óvodák ajándékba kapják, így az óvodások saját óvodájuk udvarán ültethetik el.

A Kossuth tér fái közül újabb két platán fa kap díszes „ruhát” rugalmas füzérrel, illetve gömbdíszekkel. A tér közepén tartószerkezetre elhelyezett fényfüzérrel és organikus gömbökkel díszített térháló teszi igazán ünnepivé és hangulatossá a „Nyíregyházi advent” karácsonyi forgatagát.

Ebben az évben a színpadot a polgármesteri hivatal főbejárata előtt állítják fel, új dekorációt és fedést kap.

A faházak építése is megkezdődött, most a Kossuth tér belső területén kapnak helyet. A díszvilágítást december 2-án, advent első vasárnapján kapcsolják fel, az ünnepi fények vízkeresztig díszítik a belvárost.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés