Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vonat elé feküdt a hajléktalan Záhonyban

| 2018. 11. 13. | 19:46:00
Pedig segítenének rajta, ha hagyná.
Vonat elé feküdt a hajléktalan Záhonyban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olvasóink jelezték, hogy egy ideje hol a kisvárdai, hol a záhonyi állomáson jelenik meg egy hajléktalan férfi, aki a hírek szerint kettős – ukrán-magyar – állampolgár.

Úgy tudják, szeretne, de nem tud hazajutni Kárpátaljára.

Hetekig Kisvárda és Záhony között ingázott, de hiába engedték át a magyarok, az ukránok mindig visszaküldték a határról, bár útlevele állítólag van. Mesélték, egyszer még a vonat elé is feküdt, ezzel akarta elérni, hogy vigyék haza.

Hozzátették azt is, többször okozott zavart és megbotránkozást az utasok körében a viselkedésével. Azt is elmondták, mentálisan teljesen le van épülve a férfi, állítólag letolta a nadrágját, a nemi szervét mutogatta az állomáson. Pár napja viszont eltűnt, de arról nem tudnak, hogy átjutott volna a határon.

Kérdéseinkkel – érkezett-e bejelentés a MÁV-hoz emiatt, ha igen, milyen intézkedést tettek, mit tudnak tenni ilyen esetekben, van-e információjuk arról, sikerült-e már a férfinak átjutnia a határon – megkerestük MÁV Országos Sajtószolgálatát, ahonnan az alábbi választ kaptuka férfiról:

„Október 25-én a mentőszolgálat kórházba szállította, 26-án pedig a MÁV kezdeményezésére a Térségi Szociális Központ családsegítő szakemberei a helyszínen igyekeztek segítséget nyújtani a hajléktalannak, sajnos eredménytelenül”

- írták, majd így folytatták:

„Október 25-28. között tartózkodott az állomáson, erkölcstelenül viselkedett, zavarta az utasok nyugalmát. A botrányos viselkedését felszólításra sem hagyta abba. Elmondások szerint 28-án vonattal Nyíregyházára utazott, azóta nem jelent meg sem a záhonyi, sem a kisvárdai állomáson.”

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatán is érdeklődtünk arról, mit tudnak a hajléktalan férfiról, próbált-e átkelni a határon, türelmet kértek a válaszig.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés