Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezt kapták karácsonyra a nyíregyházi apróságok

| 2018. 12. 17. | 13:24:00
Négy intézmény szépült meg.
Ezt kapták karácsonyra a nyíregyházi apróságok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel 238 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert bölcsődefejlesztésre a nyíregyházi önkormányzat.

A projekt célja az volt, hogy Nyíregyháza önkormányzata hozzájáruljon a 0-3 év közötti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez. Az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva az volt a cél, hogy csökkentsék a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremteni az egészséges környezetet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, ezzel biztosítva a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

A minőségi követelmények, javulása megnyugtató a szülők számára, a gyermekeik elhelyezését illetően, így munkavégzésük során koncentráltabbak, hatékonyabbak lehetnek. A projektbe négy nyíregyházi bölcsődét vontak be. Három esetében infrastrukturális fejlesztés és eszközbeszerzés, további egy bölcsődében eszközbeszerzés valósult meg.

A 2018. június közepétől november közepéig tartott a beruházás megvalósítása, melynek keretében a 16. számú Aprajafalva, az 5. számú Őzike és a 9. számú Micimackó Bölcsődében akadálymentesítés, belső ajtók cseréje, helyiségek festése, a főzőkonyhák felújítása, korszerűsítése, belső tér -és falburkolatok, valamint beépített bútorok cseréje történt meg. Új főzőkonyhai berendezések és a bölcsődei munkát segítő eszközök, berendezések, bel- és kültéri játékok is szerepeltek a megvalósult projektben.

A 16. számú Aprajafalva Bölcsődében a fenti fejlesztéseken túl az energetikai korszerűsítés keretében, a homlokzat hőszigetelése és a fűtési rendszer korszerűsítése, valamint a terasz, lépcsők, járdák felújítása is megvalósult. Az infrastrukturális fejlesztéssel nem érinett 6. számú Napsugár Bölcsődében a nevelőfejlesztő munkához és a gyermekek készségeinek fejlesztéséhez szükséges eszközök, berendezések, valamint kül- és beltéri játékok beszerzése valósult meg. A felújítások közel bruttó 197 millió Ft, az eszközbeszerzések közel bruttó 25 millió Ft összegben valósultak meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés