Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így parkolunk Nyíregyházán, ha ingyenes

| 2018. 12. 21. | 11:49:00
Nemigen gondolunk másokra.
Így parkolunk Nyíregyházán, ha ingyenes
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon szép ajándék a nyíregyházi autósoknak évek óta, hogy karácsony környékén, a két ünnep között ingyen lehet parkolni a városban. Szeretjük, ha valamit ingyen adnak.

Csak ilyenkor az az érzése támad az embernek, hogy sokan csak azért jönnének be a városba, hogy igénybe is vegyék, kipróbálják, milyen érzés ingyen parkolni.

Hogy ezek az autók eddig hol álltak?! Elképzelni is nehéz. Péntek délelőtt már szinte lehetetlen volt parkolóhelyet találni, ami abból is látszott, hogy sokan köröztek az utcákon, hátha megürül egy hely, mire újra visszatérnek.

Meg nem ürül hely, viszont egyre többen adják fel a körözést, és hagyják ott a kocsit, ahol éppen feladták a helyért való küzdelmet. Akár az úton is. Totál káosz lesz belőle, mert az otthagyott és az elakadásjelzővel parkolók mögött is feltorlódik a sor, bedugul a belváros.

A Hősök terén már a taxisok parkolóját is elvették az úrvezetők, rengetegen hánynak fittyet a szabályokra, pedig nem a KRESZ-t függesztették fel, csak a fizetős parkolást tették ingyenessé pár napra. 

A legbosszantóbb, hogy többen a csíkokat, felfestéseket sem nézik, mikor még van sok szabad hely, megállnak, ahol a kedvük tartja, így egyszerre két helyet is elfoglalnak. Tanulni kell még azt is, hogyan fogadjuk alázattal, ha valamit ingyen kapunk.

És itt jön a csavar. Ugyanis az ingyenes parkolás azokkal kitolás, akik tisztességgel megvásárolják a havi vagy az éves bérletet, így gyakorlatilag az ingyenes napokért is fizetnek, mert a decemberi bérlet semmivel sem olcsóbb mint a novemberi. Így könnyen előfordulhat, hogy a bérletes fizetős magánparkolóba kényszerül, így ugyanazért kétszer fizet.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés