Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közmunkások kellenek a nyíregyházi LEGO-gyárba

| 2018. 12. 21. | 09:27:00
Kiaknázatlan terület számukra ez a szegmens.
Közmunkások kellenek a nyíregyházi LEGO-gyárba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tóth Csaba, a LEGO Manufacturing Kft. HR-vezetője a Pénzcentrumnak adott interjúban beszélt arról, hogy a nyíregyházi gyárban összesen 1812-en dolgoznak direkt állományban, 640 főt pedig kölcsönöznek. Úgy fogalmazott, a legnagyobb kihívást a sok száz (szezononként 800-1000) betanított munkások megtalálása jelenti. Bár igyekeznek Nyíregyházáról és vonzáskörzetéből behozni az embereket annak érdekében, hogy ne kelljen sokat utazniuk, tehát elsősorban a környékről toboroznak, mivel a munkanélküliségi ráta alacsony, más alternatívában is gondolkodniuk kell. Például a közmunkásokban:

– Van ugyanis 25 ezer ember Szabolcsban, aki ebben a szférában dolgozik, és azt gondoljuk, ennek a 10-15 százaléka képes és akar is dolgozni. Így most irányítottan tudunk hozzájuk szólni, amennyiben együtt tudunk működni az önkormányzatokkal.

Tóth Csaba ezzel arra utalt, hogy részt vesznek egy, a Pénzügyminisztérium által vezérelt kísérleti programban, aminek keretében – az önkormányzatokkal együttműködve – a közmunkán keresztül egy eddig számukra elérhetetlen csoportot szólítanak meg. – Van ugyanis 25 ezer ember Szabolcsban, aki ebben a szférában dolgozik, és azt gondoljuk, ennek a 10-15 százaléka képes és akar is dolgozni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés