Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán 238 millió forintból korszerűsítették a bölcsődéket

| 2018. 12. 18. | 11:44:00
Pályázaton nyerték rá a pénzt.
Nyíregyházán 238 millió forintból korszerűsítették a bölcsődéket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több városi intézmény újult meg idén: Nyíregyháza felújítási listáján óvodák, bölcsődék, egészségügyi és szociális intézmények, valamint önkormányzati tulajdonban lévő iskolaépületek is szerepeltek. Sok intézmény pályázati forrásból korszerűsödött, s befejeződött a Bölcsődefejlesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál című projekt – olvasható a város honlapján.

Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója elmondta: három bölcsődében nagyszabású felújítások történtek, az intézmények megújultak kívül-belül.

Villamosgépészeti, vízvezeték-szerelési, burkolási munkálatok is történtek, felújították a csoportszobákat, új eszközöket szereztek be, renoválták a bútorokat és újakat is vásároltak.

Az Aprajafalva, az Őzike és a Micimackó Bölcsőde korszerűsödött, akadálymentesítették az intézményeket, amelyek főzőkonyháit is felújították. A projekt keretében, a negyedik, infrastrukturális fejlesztéssel nem érintett Napsugár Bölcsődénél jelentős, közel 5,5 millió forint értékű eszközbeszerzés volt. Többek között új öltözőszekrények, pelenkázók, fejlesztő eszközök és játékok kerültek az intézménybe.

A négy bölcsőde fejlesztése, a projekt közel 238 millió forintból valósult meg.

Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat a pályázati forrásokon kívül még több mint 38 millió forintot, saját forrást fordított bölcsődei fejlesztésekre másik hat bölcsődénél. – Azt gondolom, hogy az az ígéretünk, amit tettünk korábban, hogy 2020-ig minden bölcsőde fel lesz újítva, már jövőre megvalósul. Természetesen kisebb eszközbeszerzések, javítások ezután is lesznek, de azt már a rendszer, az intézmény költségvetése önmagában tudja kezelni – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés