Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ófehértón van az ország legrendezettebb vasútállomása

| 2018. 12. 11. | 14:46:00
A vasutasok oklevelet és pénzjutalmat kaptak.
Ófehértón van az ország legrendezettebb vasútállomása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ófehértón december 11-én ünnepélyes keretek között felavatták „A legrendezettebb vasútállomás 2018” emléktáblát.

A MÁV idén nyáron kiírt országos versenyét 45 vasútállomás közül az ófehértói nyerte.

A társaság a nyáron kétfordulós versenyt hirdetett a vasúttársaság tulajdonában, illetve üzemeltetésében lévő vasútvonalakon működő pályaudvarok, állomások és megállóhelyek számára. A kísérleti jelleggel meghirdetett versengésre összesen 45 állomást és megállóhelyet neveztek az ott dolgozó vasutasok. A versenyt a szabolcsi vasútállomása nyerte, Pocsaj-Esztár és Zalaszentiván pedig megosztott második helyezést ért el.

Az utazóközönség érdekében az állomási környezet szépítése terén végzett odaadó munkáért és a versenyen való részvételért az ófehértói vasutasok elismerő oklevelet vehettek át és pénzjutalomban is részesültek.

Vólentné Sárvári Piroska, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese az emléktábla ünnepélyes felavatásán az állomási közösségek legendás összetartásáról idézte fel az emlékeit, majd hozzátette: amikor valaki új munkavállalóként belép a vasúttársasághoz, esküt kell tennie. A hagyományteremtő szándékkal elindított országos verseny pedig azt bizonyítja, hogy az ófehértói állomás dolgozói az akkori fogadalmuknak azóta is maradéktalanul eleget tesznek.

– Büszkeség tölt el, hogy idén a 2500 lelket számláló Ófehértó nyerte ezt a címet. Ófehértó önkormányzata változatlanul nyitott az együttműködésre, és továbbra is partner az állomás környezetének fejlesztésében – mondta Simon József polgármester. Az önkormányzat karácsonyi fényfüzéreket ajándékozott a vasutasoknak, hogy karácsony közeledtével még hangulatosabb állomás várja a településre vonattal érkezőket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés