Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rabszolgatörvény: Nyíregyházán is demonstrálnak

| 2018. 12. 14. | 11:53:00
Mindaddig folytatják, míg vissza nem vonják.
Rabszolgatörvény: Nyíregyházán is demonstrálnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Vasas Szakszervezeti Szövetség félpályás forgalomlassító demonstrációt tart pénteken délután Nyíregyházán. A tervek szerint 20-25 járművel vonulnak fel a Debreceni úton a 273 és 272 km szelvény között, a Debrecen felé vezető oldalon.

Gyülekező a Debreceni úti OMW benzinkútnál december 14-én 12-12.30 között. 

A demonstrációhoz lehet csatlakozni a gyülekező helyszínén - tudta meg a Szabolcsihír Csobán Jánostól, az Észak-alföldi regionális szövetség vezetőjétől.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség határozottan elutasítja a Munka Törvénykönyve módosítását - mondta, hozzátéve: felháborítónak tartják a kormánypárti képviselők törvényhozási módszerét, mely szembemegy a parlamenti demokráciával.

Úgy fogalmazott:

"értetlenül állunk a képviselői érzéketlenség előtt, mellyel a módosítás munkavállalókra gyakorolt hatásaival szemben viseltetnek. Elfogadhatatlannak tartjuk a módosítás szellemét, amely összeegyeztethetetlen a munkavállalók érdekeivel, a szakszervezetek szakmai érvelésével és a kormányzat családbarát politikájával. Mindaddig folytatjuk a demonstrálást, míg vissza nem vonják ezt a gyalázatos törvényt, mert nem erre kaptak felhatalmazást a néptől."

Gyülekező tehát péntek délben az OMW-kútnál, ahol indulás előtt ismertetik a résztvevőkkel a szervezők, mely szabályok betartását kéri a rendőrség a demonstrálóktól.

Ezután indul a menet a demonstráció helyszínére. Délután négyig kell számítani a félpályás forgalomlassító demonstrációra.

Cs. K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés