Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rabszolgatörvény: összehangolják a sztrájkokat

| 2018. 12. 18. | 20:51:00
Ígérik, a munkabeszüntetésről nagyon precízen egyeztetnek majd.
Rabszolgatörvény: összehangolják a sztrájkokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha az államfő aláírja, és a munkáltatók tömegesen alkalmazzák a 400 órás túlórát az új munkaszerződésekben, megkezdődik a szakszervezetek által szervezett sztrájkok összehangolása – írja a 24.hu az az Inforádióban Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke által elmondottakra hivatkozva.

Székely közölte: a szakszervezetek egyre több helyről értesülnek ilyen munkaszerződésmódosítási tervezetekről. Azt egyelőre nem tudta megmondani, mekkora sztrájkra lehet számítani, és azt sem, hogy milyen területeket érint majd. Kiemelte: a munkabeszüntetést nagyon precízen kell összehangolni, és a nyilvánosság megfelelő tájékoztatása is szükséges.

Tóth Bertalan MSZP-elnök nyilatkozatára, miszerint pártja együttműködik a szakszervezetekkel és mintegy 70 helyszínen terveznek megmozdulásokat, Székely azt mondta: ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja, de szerdán a szakszervezetek egyeztetni fognak a lehetséges sztrájk részleteiről. Azt látják, hogy a szakszervezeti törekvéseket a törvényalkotásban részt vevő ellenzéki pártok is magukévá tették.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés