Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tiszavasvári jegyzőre váltott Nyírbátor

| 2018. 12. 13. | 18:52:00
A korábbi lemondott.
Tiszavasvári jegyzőre váltott Nyírbátor
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A decembert már új jegyzővel kezdte a nyírbátori képviselőtestület, illetve a polgármesteri hivatal. Miután Pappné dr. Fülöp Enikő lemondott tisztségéről, Badics Ildikó korábbi tiszavasvári jegyző lépett a helyére.

[Beillesztett cikk: Tiszavasvári vasárnap polgármestert választ 2.]

Badics Ildikó 17 évet töltött el különféle középvezetői beosztásokban a közigazgatásban, majd 11 évig volt jegyző Tiszavasváriban. Egészen ez év szeptemberéig. Miután a város polgármestere, Fülöp Erik az április 8-ai választáson a Jobbik listáján bejutott a Parlamentbe, helyének betöltésére időközi választást írtak ki.

Elindult a választáson Badics Ildikó is, aki szoros versenyben végül alulmaradt, a befutó a Fidesz jelöltje, Szőke Zoltán lett, aki azonban nem tartott igényt a korábbi jegyző munkájára.

[Beillesztett cikk: Tiszavasvári új polgármestere lebontja a Jobbik emelte falakat]

A Bátor Televíziónak nyilatkozó jegyző elmondta: „Egyelőre még ingázom, de igényeltem szolgálati lakást, és itt szeretnék letelepedni. Egyébként pedig valóban sok a hasonlóság, de az is nyilvánvaló, hogy jelentős különbségek is vannak a két város között, amelyhez a jegyzőnek igazítani kell a szakmai programját.”

Badics Ildikó szerint egyértelmű különbség Nyírbátor javára, hogy nagyon dinamikus a gazdasági növekedés. Így tehát a hivatalnak is sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos feladatokra, a turizmusra.

Pappné dr. Fülöp Enikő, aki megánjellegű okokra hivatkozva vált meg jegyzői pozíciójától, marad a hivatalban, decembertől osztályvezetőként tevékenykedik, feladata az élhető Nyírbátor feltételeinek biztosítása, a járdáktól a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásán át a vagyongazdálkodásig széles a feladatsor, amely az irányítása alatt működő osztályhoz tartozik. Jelenleg az új jegyző munkáját is segíti.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés