Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2049-ben szabadulhat leghamarabb a nyírturai gyilkos

| 2019. 01. 31. | 15:54:00
Ezer forintot és egy tőrt zsákmányolt.
2049-ben szabadulhat leghamarabb a nyírturai gyilkos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 júniusában R.R. vádlottat, mint többszörös visszaesőt, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, kifosztás bűntette, magánlaksértés vétsége és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és megállapította, hogy a vádlott a szabadságvesztés büntetésből legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Egyebekben helybenhagyta a Nyíregyházi Törvényszék ítéletét.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2017 áprilisában, késő este egy nyírturai idős asszony házának bejárati ajtaján lévő üveget betörte, s a belülről kulccsal bezárt ajtót kinyitotta. Az egyedül élő 84 éves sértett a zajt hallva magához vette a mobiltelefonját, hogy segítséget hívjon, a vádlott azonban ezt megakadályozta. Egy széklábbal többször megütötte a nőt, aki a hálószobába menekült. A vádlott követte, és a széklábbal folyamatosan ütlegelte a fejét és mellkasát, majd felvett egy kést, és többször megszúrta a nő nyakát, mellkasát és végtagjait. A bántalmazás során a sértett 44 szúrt sérülést szenvedett el, melynek következtében a helyszínen meghalt. Miután a vádlott észlelte, hogy a sértett nem mozdul, a lakásban értékek után kutatni kezdett, majd egy vadásztőrt és 1000 forint készpénzt magához véve elhagyta a házat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés