Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aranyos diákok a Nyíregyházi Törvényszéken

| 2019. 01. 09. | 13:55:00
Két büntetőügy tárgyalásán is részt vettek.
Aranyos diákok a Nyíregyházi Törvényszéken
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bírósági szervezet működéséről, illetve a bíróvá válás folyamatáról tartott tájékoztatást az Arany János Gimnázium 11. osztályos tanulói részére Némethné dr. Dancs Tímea, a Nyíregyházi Törvényszék bírósági titkára szerdán, a törvényszék dísztermében.

A mintegy 40 fős diákcsoport ezt követően két büntetőügy tárgyalásán vett részt a „Nyitott Bíróság” program keretében - közölte Sörös László sajtószóvivő.

A Nyíregyházi Járásbíróság bírája, dr. Ördögh László a tárgyalások előtt röviden ismertette az ügyek hátterét, az eljárási szabályokat, majd a tárgyalások befejezése után a szakértői bizonyítás jelentőségéről beszélt a hallgatóságnak, és válaszolt a diákok által feltett, bírósági eljárásokkal kapcsolatos kérdésekre.

Az érdeklődő tanulók kíváncsiak voltak arra, hogyan működik a közelmúltban bemutatott távmeghallgató rendszer, így személyesen is megtekintették a modern technikai eszközökkel felszerelt tárgyalótermeket, illetve tájékoztatást hallhattak ezen eljárások menetéről, s költséghatékonyságuk előnyeiről.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés