Hirdetés

Az I. Nyíregyháza Rally lett az Év versenye!

civishir.hu

2019.01.28. 14:48

Az I. Nyíregyháza Rally lett az Év versenye!
(Fotó: nyiregyhaza.hu)

Novemberben jön a Rally Hungary!

Hirdetés

Bár már közel három hónap eltelt az I. Nyíregyháza Rally óta, a verseny iránt tanúsított figyelem azóta sem lankadt: decemberben véglegesítették a Nemzeti Automobil Szövetség (FIA) világtanácsának szentpétervári ülésén a rali Európa-bajnokság 2019-es versenynaptárát, amelyben november 8–10. közötti dátummal szerepel a Rally Hungary is, nyíregyházi helyszínnel – írja a nyiregyhaza.hu.

Az elmúlt hétvégén pedig a Magyar Országos Rally Bajnokság díjkiosztóján a 2018-as esztendő Év versenye díját szintén az I. Nyíregyháza Rally nyerte el.

– Minden évben átadjuk ezeket a díjakat, tavaly az Év versenye a Mecsek Rallye lett, idén pedig ezt az elismerést az I. Nyíregyháza Rally kapta meg – mondta Berényi Ákos, a Magyar Autósport Szövetség Rally szakágának vezetője. – Most nagyon könnyű dolgunk volt – a díj odaítéléséről a Rally szakág dönt, szavazás során –, mert a versenyzők is úgy gondolták, hogy messze a legjobb rendezvény 2018-ban az I. Nyíregyháza Rally volt. Éppen ezért a döntés evidensnek bizonyult részünkről, igazából egyöntetű szavazás született, de a Magyar Autósport Szövetség is a döntés mellett állt.Ez a verseny azért is emelkedett ki a többi közül, mert Nyíregyháza komoly szerepet vállalt abban, hogy a szabolcsi megyeszékhelyre vihessük a bajnoki futamot. Mindemellett persze meg kell említenem azt is, hogy nagyon nagy pozitívumok voltak az új pályák, hiszen olyan gyorsasági szakaszok vártak a versenyzőkre, amik eddig még nem voltak, vagy csak nagyon régen. Igazi siker volt az I. Nyíregyháza Rally.

November 8–10. között a hazai pilóták mellett már Európa legjobbjainak is együtt szurkolhatunk. Először rendez ugyanis Magyarország FIA Rally Európa-bajnoki futamot.

A Rally Hungary névre keresztelt Nyíregyháza központú aszfaltverseny a kontinensviadal zárófutamaként került be a sorozat versenynaptárába.
NyíregyházaNyíregyháza RallyÉv versenye

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés