Hirdetés

Hirdetés

Beköszönt a jégkorszak Nyíregyházán!

szabolcsihir.hu

2019.01.14. 11:12

Beköszönt a jégkorszak Nyíregyházán!

Barlangi hiéna, kardfogú tigris, mamutborjú.

Hirdetés

A Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című vándorkiállítása január 22-től látogatható a Jósa András Múzeumban. A tárlat az ország egy részét már bejárta, mindenhol hatalmas érdeklődés övezte. 

Mi vár ránk 100 év múlva?

A globális klímaváltozás, napjainkban oly sokszor emlegetett és sokakat foglalkoztató jelenség. Vajon a közelmúltunk és főként a jövőnk alakításában mekkora és milyen szerepet játszik az ember? Valóban igaz, hogy jégkorszakban élünk? Milyen hatása volt a legutóbbi jégkorszaknak a környezetre? Milyen nyomait láthatjuk, érezhetjük még ma is? Mi vár ránk 100 év múlva?

A Jégkorszak című kiállítás a téma körül forgó tévhiteket, a jégkorszakról alkotott esetenként téves elképzeléseket tisztázza.

Különleges tárgyi anyagok, gerinces maradványok, tudományosan hiteles rekonstrukciók segítségével részletezik a legutóbbi jégkorszak, a jégkor környezetre gyakorolt hatását, nyomait. Ismertetik az utóbbi 2,5 millió év klímaváltozásait, a jégtakaró mozgását a kontinenseken. Sorra veszik az állandóan változó, olykor szélsőséges környezeti feltételek között élő állat és növényvilág alkalmazkodási stratégiáit. Részletesen szólnak arról, hogy az ember természetátalakító tevékenysége mikor, milyen mértékben hagyott nyomot a Földön.

A kiállítást a sok interaktív elem, a tudományos rekonstrukciók és a valódi ősleletek nagy száma teszi különlegessé. A tárlat Nyíregyházán március 31-ig látható.

Galéria

Jósa András Múzeumjégkorszak

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés