Betömik a kátyúkat Nyíregyházán

Szabolcsihír

2019.01.17. 17:18

Betömik a kátyúkat Nyíregyházán
Évi hatmilliót költenek a városi kezelésben lévő utakra (Kép: nyiregyhaza.hu)

Egyelőre csak ideiglenesen.

Hirdetés

Hirdetés

Az autósok már városszerte tapasztalják, mennyi kátyút kell kerülgetni az utakon.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint eddig 146 helyszínen végzett útjavításokat a társaság. A szélsőséges időjárás nem kímélte az utakat, több kátyú is keletkezett.

"Társaságunk célja, hogy minél hamarabb biztonságosabbá tegyük ezeket az útszakaszokat, erre megoldásként a hideg aszfaltos kátyúzást választottuk"

- írták a közleményben.

A társaság valamennyi nyíregyházi utat felülvizsgál, és ennek megfelelően folyamatosan végzi az önkormányzati tulajdonban lévő utak javítását azok forgalmának megfelelő sorrendben végzik.

"Először a főbb tömegközlekedési útvonalakat, majd az egyes és kettes kategóriába sorolt utakat, illetve gyűjtőutakat állítjuk helyre, ezután következhetnek a kis forgalmú lakóutak, szervizutak. A munkálatok ütemezésénél a jelentős, balesetveszélyes úthibákat az utak besorolásától függetlenül javítjuk"

- tették hozzá.

A helyreállítás ún. hideg kátyúzásos technológiával történik, melynek célja a jelentősebb úthibák javításával a balesetek és károk elkerülése.

A hideg kátyúzáshoz eddig 75 tonna hideg aszfaltot használtak fel, melynek értéke nettó 3 millió forint.  Évente egyébként átlagosan ennek a dupláját, 150 tonna hideg aszfaltot használnak fel az útburkolatok helyreállítására.

A tartósabb, meleg aszfaltos eljárással történő helyreállításokat előreláthatóan júniusban kezdik majd el az időjárásnak megfelelően.

Amennyiben valakinek a gépjárművében az út hibájából kára keletkezik, az út kezelőjénél kell bejelentést tennie. Önkormányzati utak esetében a NYÍRVV Nonprofit Kft.-nél kell jelezni a kárt, a továbbiakat a biztosítótársaság határozza meg.
Nyíregyházakátyúzás

Szóljon hozzá!

Hirdetés