Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Börtönbe kerülhetnek a nemtörődöm, kemecsei szülők

| 2019. 01. 28. | 14:00:00
Kiskorú gyermekeik veszélyeztetése miatt emelt vádat ellenük az ügyészség.
Börtönbe kerülhetnek a nemtörődöm, kemecsei szülők
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A pár négy gyermeket nevelt Kemecsén saját háztartásában, két tinédzsert, akik a nő előző kapcsolatából születtek, valamint két bölcsődés korú kislányt - közölte Dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Igazolatlan hiányzások

A nő - miután az apától hozzá került két tizenéves gyermeke - először nem volt hajlandó őket az általános iskolába beíratni, majd a felszereléseiket is hiányosan szerezte be, ezért például testnevelés órákon hónapokon keresztül nem vettek részt. Már az első napoktól kezdve problémát jelentett az igazolatlan hiányzás, így már az első félévre mindkét gyermek több mint 300 órát hiányzott.

Az édesanya gyermekei taníttatása iránt teljesen érdektelen volt, szülői értekezletre, fogadóórákra nem járt, nem működött együtt az osztályfőnökökkel, családlátogatásra sem engedte be őket a lakóházba, sem a pedagógusok, sem pedig a családgondozó tanácsait nem fogadta el, ezzel veszélyeztette gyermekei értelmi fejlődését. Végül az iskolai hiányzások miatt a két gyermeket nevelésbe vették, és gyermekotthonban helyezték el.

A csöppséggel sem törődtek

A pár az újszülött gyermekét is veszélyeztette, ugyanis a koraszülött csecsemőnél születési rendellenességeket diagnosztizáltak, ezért őt rendszeres orvosi ellátásban kellett volna részesíteni, azonban a szülők a csecsemőt sem a koraszülött gondozóba, sem a szakrendelésekre, sem rehabilitációra nem hordták, a felírt gyógyszereket nem váltották ki, ezzel az esetleges állapotjavulás esélyét csökkentették, a gyermek testi fejlődését veszélyeztették.

A nő három kiskorú gyermekét veszélyeztette, míg élettársa csupán a közös gyermekükét, ezért a nővel szemben 3 rendbeli, míg élettársával szemben 1 rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az ügyészség.

Az ügyész vádiratában a szülőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását és a szülői felügyeleti joguk megszüntetését indítványozta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés