Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Digitális fejlesztés a nyíregyházi iskolában

| 2019. 01. 17. | 12:29:00
Folyamatosan képzik a pedagógusokat is.
Digitális fejlesztés a nyíregyházi iskolában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tabletekkel, személyi számítógépekkel és az oktatáshoz használható, programozható robotokkal fejleszti 3 fenntartása alá tartozó oktatási intézményt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye – írja a nyiregyhaza.hu. A program 23 millió forint összértékű, melyet pályázati forrásból szerzett meg a római katolikus egyházmegye.

A fejlesztésnek a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium is részese.

– Az eszközök által sokkal motiváltabbá válnak a diákok, sokkal jobban leköti őket, mert a mai vizuális kultúrában több inger éri őket, ehhez vannak hozzászokva. Az eszközök által sokkal könnyebb bevonni őket a matematika óra folyamatába – mondta Kalló Béla, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium pedagógusa.

A személyi számítógépeken, tableteken túl 6 projektort és 4 LEGO robotot vásárolnak.

A korszerű, digitális eszközöket az etyeki Szent János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola valamint a geszterédi Szent Anna Katolikus Általános Iskola és Óvodába kapja meg. A cél, hogy az itt tanuló diákok azonos esélyt kapjanak a pályaválasztáshoz.

– Nem véletlenül van a 3 intézmény között 2 olyan, ami elég sok olyan diákot tanít és nevel, akik nagyon hátrányos helyzetűek. Tehát ma már nem csak Magyarországon, de külföldön is elképzelhetetlen a diákoknak a sikeres pályaválasztása ezek nélkül a kompetenciák nélkül – tette hozzá Molnár Katalin, a Debrecen-Nyíregyháza Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés