Hirdetés

Életműdíjat kap a nyíregyházi karnagy

szabolcsihir.hu

2019.01.11. 11:28

Életműdíjat kap a nyíregyházi karnagy
Szabó Dénes (középen) korábban is kapott KÓTA-díjat.

A magyar zenekultúra területén végzett kimagasló munkásságát ismerik el.

Hirdetés

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) a magyar zenekultúra területén végzett kimagasló munkássága elismeréséül KÓTA-díjat adományoz Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagynak, a Nyíregyházi Cantemus Kórus igazgatójának életmű kategóriában.

A szakmai elismerést minden év január hónapjában a magyar kultúra napjához kapcsolódva, több kategóriában adományozza a KÓTA az arra érdemes személyeknek.

KÓTA-díjat korábban is kapott már Szabó Dénes, most azonban egész – a kórusmuzsika és a zenekultúra területén végzett – életművét ismerik el. A karnagy kiemelkedő munkájának sokadik elismerése ez a díj. A legfontosabbak ezek közül: Liszt Ferenc-díj, Bartók–Pásztory-díj, Kossuth-díj, Magyar Örökség díj, Prima díj, Kölcsey-emlékplakett, IFCM /Nemzetközi Kóruszenei Szövetség/ életmű-díja, A Nemzet Művésze, „A Felkelő Nap Arany és Ezüst Sugarainak Rendje” japán kormánykitüntetés.

A KÓTA-díjat ünnepélyes keretek közt január 20-án, 16 órakor veheti át Szabó Dénes a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében.
NyíregyházaéletműdíjKÓTA-díjNyíregyházi Cantemus Kórus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés