Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emlékérmet adományoztak a baktalórántházi rendőröknek

| 2019. 01. 14. | 12:52:00
Elfogták a máriapócsi fegyveres rablót.
Emlékérmet adományoztak a baktalórántházi rendőröknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A január 5-én, Máriapócson elkövetett rablás bűntettével megalapozottan gyanúsítható személy elfogása érdekében nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány január 10-én Budapesten

elismerésben és jutalomban részesítette, valamint Szent György Emlékérmet adományozott Szijjártó Tibor főtörzsőrmesternek és Molnár István őrmesternek, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrs járőreinek.

Mint ismert, egy szolgálaton kívüli rendőr tett bejelentést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy egy máriapócsi benzinkúton fegyveres rablás történt. Az elkövető a megszerzett pénzzel Kállósemjén irányába menekült gépkocsival. A tevékenység-irányítási központ munkatársai a bejelentést követően azonnal ellenőrző-áteresztő pontok felállítását rendelték el és mozgósították a környékbeli egységeket is a lehetséges menekülési útvonalak zárására.

[Beillesztett cikk: Gépkarabéllyal rabolt Máriapócson – előzetesbe került]

A baktalórántházi rendőrök éppen a kijelölt felállítási helyükre siettek, amikor a 41-es számú főúton, Apagy és Levelek között felfigyeltek egy szemből érkező autóra. Azonnal utána fordultak, megállították, majd igazoltatták a jármű vezetőjét. Gyanújuk hamar beigazolódott.

A rendőrök az autóban megtalálták és lefoglalták a bűncselekmény során használt fegyvert, valamint egy szatyorban az ellopott pénzt is.

Mivel az intézkedés alatt felmerült a gyanú, hogy a 43 éves nagykállói férfi a vezetést megelőzően alkoholt fogyasztott, ezért a rendőrök mintavétel céljából előállították. Kiderült, a vezetői engedélye is lejárt, ezért külön szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.

T. Jánost a rendőrségen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A lakásán tartott kutatás során további tárgyi bizonyítékokat találtak és foglaltak le a rendőrök.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés